Hendrix på hitlistene?

Gitarikonets album kan krones med høyeste listeplassering på 44 år.

Jimi Hendrix avbildet på Woodstock 1969. (Foto: NTB Scanpix, AFP, Henry Diltz)
Jimi Hendrix avbildet på Woodstock 1969. (Foto: NTB Scanpix, AFP, Henry Diltz)

Det hevdes at albumet People, Hell and Angels kommer til å ende opp på andreplass på Billboard topp 200-listen, melder Billboard. Gitarhelten Jimi Hendrix var 27 år da han døde i 1970.

12 uutgitte spor

Den posthume utgivelsen som ble gitt ut 5. mars, kommer visstnok til å selge 70000 eksemplarer innen 10. mars. I så fall får den en plass i toppsjiktet på den gjeve listen. Låtene til albumet ble laget for platen First Rays Of The New Rising Sun, som skulle være en oppfølger til Electric Ladyland.

Les flere Jimi Hendrix-saker

People, Hell and Angels inneholder 12 uutgitte studioinnspilte låter som er signert ikoniske Hendrix. Sporene ble spilt inn i tidsperioden mellom 1968 og 1970.

Høyeste listeplassering på 44 år

Hvis platen debuterer på andreplassen, vil det i så fall være den avdøde Seattle-mannens høyeste listeplassering på Billboard siden Electric Ladyland fra 1968. Den inntok førsteplassen og beholdt den i to uker. Det er verdt å merke seg at for tre år siden leverte Hendrix-boet albumet Valleys of Neptune, en utgivelse som debuterte på fjerdeplass på den samme listen.

Jimi Hendrix blir regnet som en av tidenes beste gitarister over flere sjangere, både for sin teknikk, bruk av effektpedaler og hans feedback-kontroll. De fleste kjenner ham som fuzzens far, og fra sin konsert under Woodstock i 1969.

I januar fikk vi en smakebit fra People, Hell and Angels. Sangen «Somewhere» ble spilt inn med gitarheltens mangeårige samarbeidspartner Mitch Mitchell: