Highasakite om det vanskelige året: – Vi var redde for at folk skulle bue

HAIK: Highasakite-duoen snakker ut om hvordan det var å begynne helt på nytt.

– Jeg har levd hele mitt voksne liv sammen med Trond. Han er liksom mitt vitne i livet. Han har vært der hele tida som den eneste røde tråden.

I NRK-serien «Haik», der noen av landets største popstjerner får sitte på med P3-profil Christine Dancke, forteller Highasakite-duoen hvordan det var å møte publikum igjen etter bruddet med resten av bandet. I 2017 var det nemlig bare Trond Bersu og Ingrid Helene Håvik igjen.

Hvordan var det å skulle starte opp igjen?

– Vi stod jo helt på bar bakke, egentlig. Det var meg og Ingrid. Vi måtte begynne helt på nytt, sier Bersu.

– Jeg har levd hele mitt voksne liv sammen med Trond. (Foto: NRK)

Stable ting på beina igjen

– Vi hadde booka en hemmelig konsert på Vinjerock, og øvde en hel måned i strekk, til ni-ti på kvelden, hver dag. Vi ante jo ikke hvordan det kom til å låte live. Jeg tror aldri jeg har vært så nervøs noen gang, forteller Bersu.

– Jeg var nervøs for folk sin reaksjon, siden det var en overraskelsekonsert. Jeg var veldig redd for at folk skulle bue på oss. Men da vi kom på scena virka folk kjempeglade, sier Håvik.

Bersu tenker tilbake på sommeren 2018, da de stod på scena for første gang med ny besetning, foran publikum på Vinjerock:

– Det var skikkelig fint. Responsen fra publikum var en bekreftelse på at vi hadde klart å stable ting på beina igjen. At vi på en måte har framtida foran oss.

Se Christine ta til tårene i «Haik», når Highasakite fremfører en nydelig versjon av «Lover, where do you live?»:

En ny start

Bersu og Håvik møttes mens de var i 20-årene og studerte ved jazzkonservatoriet i Trondheim, der de også startet Highasakite som en duo. Etter hvert fikk de med seg Thomas Dahl og Øystein Skar, og ga ut sin første plate seks måneder etter. Debutsuksessen førte til terningkast seks og intensiv turnering, der de utvidet besetningen ytterligere med Marte Eberson og Kristoffer Lo.

Men i 2017 trakk Ingrid i bremsen. Hun ønsket en ny start.

– Hva tenker du at Highasakite er nå? spør Dancke.

– Jeg tenker at det er det det alltid har vært. Det har alltid vært et prosjekt som ble startet for å spille låtene mine, sier Håvik.

Det har skjedd rimelig mye siden låta «Indian summer» (fra debutalbumet «All that floats will rain» i 2012). Er du nostalgiker?

– Nei, men av og til kan jeg stoppe og tenke tilbake på hvor det begynte, med harpeleiken min hjemme i stua når jeg bodde sammen med Trond i Trondheim.

Ingrid blir ukomfortabel når hun får skryt og gode ord fra fansen. Se hele videoen i toppen av artikkelen. (Foto: NRK)