Historisk Baby-salg

Justin Bieber har tidenes aller første låt som får «diamant»-status.

At Justin Biebers musikk selger, vet vi godt. Når det gjelder å tjene penger må han se seg slått av Lady Gaga, men når det gjelder låtsalg har han nå fått en ny status.

Justin Bieber-låta Baby ble sluppet 18. januar 2010. Foto: Promo.
Justin Bieber-låta Baby ble sluppet 18. januar 2010. Foto: Promo.

12 ganger platina

Tidligere har en rekke album solgt så mye at de har oppnådd såkalt «diamant»-status, som Back in Black med AD/DC, Led Zeppelins IV, Michael Jacksons Thriller og Pink floyds Dark Side of the Moon, for å nevne noen få.

Nå har Justin Bieber-låta Baby blitt den første låta som oppnår den samme statusen. Den har solgt til platina hele 12 ganger, og ifølgeContact Music er den dermed den mest solgte singelen i amerikansk historie.

Kun til topps i to land

Baby var første single fra albumet My World 2.0. Til tross for statusen gikk den kun til topps på listene i to land – Frankrike og Skottland, mens den måtte nøye seg med femteplass som høyeste på Bilboard og tredje i Storbritannia og Norge.

Låta har imidlertid solgt til gull og platina i en rekke land, deriblant tre ganger platina i Norge og altså 12 ganger i USA.

Justin Bieber er for tida på den amerikanske delen av sin Believe-turné, som var innom Oslo og Telenor Arena tidligere i år.

Se videoen til Baby her: