Hør David Bowies nye singel

Legenden har sluppet nytt materiale for første gang på ti år.

David Bowie på scenen under konserten på Jordal Amfi i 1990. (Foto: NTB Scanpix, Bjørn Sigurdsøn)
David Bowie på scenen under konserten på Jordal Amfi i 1990. (Foto: NTB Scanpix, Bjørn Sigurdsøn)

Han fyller 66 år i dag og feirer det med å slippe en ny singel. «Where Are We Now?» heter det blodferske livstegnet fra David Bowie. Sporet er produsert av hans faste samarbeidspartner Tony Visconti, skrevet av Bowie selv og spilt inn i New York. Videoen til låten er regissert av Tony Oursler.

Tilbake til Berlin

Utgivelsen er det første bidraget fra The Next Day, albumet som slippes i mars. Sist briten var aktuell med en fullengder var i 2003 med Reality.

Hør «Where Are We Now?» og se videoen!

Sporet ble lagt ut for salg i iTunes i 119 land for et par timer siden. Singelen har også fått en merkverdig video hvor vi ser bilder av Berlins gater, samt bilverkstedet som lå under leiligheten David Bowie bodde i under sitt opphold i den tyske hovedstaden i perioden 1976-1979. Den velkjente Berlin-trilogien, som består av albumene Low (1977), «Heroes» (1977) og Lodger (1979), ble gitt ut som et resultat av oppholdet.

Les: Hvorfor har David Bowie på seg en norsk t-skjorte i sin nyeste video?

– Han gjør det han ønsker når han ønsker

Sangeren ble berømt på slutten av sekstitallet med sin debutoppfølger Space Oddity (1969). Deretter fulgte flere tiår med stor suksess, men Bowie har ikke opptrådd live siden 2006. Siden har den myteomspunnede personen holdt en lav profil; han takket nei til å delta i åpningsseremonien i London-OL i fjor sommer, til tross for at regissør Danny Boyle spurte ham personlig.

Eksentrikerens plateselskap og representanter forklarer til The Guardian at bursdagsbarnet har «ingen planer for verken intervjuer eller konserter» – og at «han skriver og gjør det han ønsker når han ønsker».

Her er låtene som skal være med på The Next Day

1. The Next Day
2. Dirty Boys
3. The Stars (Are Out Tonight)
4. Love is Lost
5. Where Are We Now?
6. Valentine’s Day
7. If You Can See Me
8. I’d Rather Be High
9. Boss of Me
10. Dancing Out in Space
11. How Does the Grass Grow?
12. (You Will) Set the World on Fire
13. You Feel So Lonely You Could Die
14. Heat

Bonusspor:

15. So She
16. I’ll Take You There
17. Plan