Hør Pet Shop Boys-singel

Elektronika-duoen fra London med smakebit på kommende plate.

Pet Shop Boys avbildet i Mexico City sent i fjor. (Foto: NTB Scanpix, AP, Marco Ugarte)
Pet Shop Boys avbildet i Mexico City sent i fjor. (Foto: NTB Scanpix, AP, Marco Ugarte)

Den elektroniske London-duoen har annonsert at Electric, deres forestående album, kommer til å bli gitt ut på x2, bandets nyetablerte plateselskap. Satsningen er i samarbeid med Koblat Label Services, og albumet har slippdato 15. juli.

Tilegnet dansegulvet

Ifølge britenes hjemmeside får vi vite at utgivelsen strekker seg over ni spor, derav åtte nye. På spillelisten finnes også «The Last To Die» – en Bruce Springsteen-sang som covres av frontfigur Neil Tennant og Chris Lowe.

De har allerede sluppet singelen «Axis» og en påfølgende musikkvideo – se den lengst ned i saken.

Electric passer til dansegulvet. Albumet er en reaksjon på vårt forrige album. Der Elysium (2012) har et reflekterende vesen, er den nye utgivelsen pretty banging, meldes det via hjemmesiden.

Stjerneprodusent på laget

Tennant og Lowe er også henrykt over å ha fått inn Stuart Price på laget under innspillingen. Price har vunnet tre Grammy-priser og har jobbet med artister og grupper som New Order, Madonna, Lady Gaga, Kylie Minogue og The Killers.

– Å jobbe sammen med ham er noe vi har ønsket lenge, sier duoen.

Price meddeler at den kreative prosessen med å spille inn fullengderen var en spennende opplevelse og trekker paraleller til Pet Shop Boys-remiksalbumet Disco fra 1986:

– Vi tillot sangene å være lange med uten hensyn til «pop-regler». Vi jobbet instinktivt på Electric og ønsket dermed at sporene skulle være lysbetonte og dansbare.

Pet Shop Boys har solgt over 50 millioner album og har titalls topplasseringer på spillelistene siden debuten med Please fra 1986.

Se musikkvideoen til den ferske singelen «Axis»: