Hør Arcade Fires «drømmelåt»

Komponerte låten i drømme og fremførte den sammen med folkveteranen Neil Young.

Neil Young dukket opp i Win Butlers drømmer. (Foto: NTB Scanpix, Reuters, Mario Anzuoni)
Neil Young dukket opp i Win Butlers drømmer. (Foto: NTB Scanpix, Reuters, Mario Anzuoni)

Mange har vel hatt drømmen der man kommer på det man tror er tidenes beste låt, men når man våkner opp er alt glemt.

Den samme drømmen hadde vokalist i Arcade Fire, Win Butler, men han klarte kunststykket å få skrevet ned teksten og spilt det hele inn på en opptaker.

I helgen fremførte Butler og resten av bandet «drømmelåten» på en veldedighetskonsert. Det skriver Consequence of Sound.

Drømte en Neil Young-sang

På lørdag forente nemlig det canadiske indierock-bandet krefter med landsmann og folkveteran Neil Young, og spilte låten Butler komponerte i drømme. Den ferske låten heter enkelt og greit «I Dreamed A Neil Young Song», og er en hyllest til folklegenden.

– Jeg drømte at vi hadde en lydsjekk, og spilte denne sangen. Jeg våknet opp og husket alt. Halvveis i søvne begynte jeg å spille den og skrive ned teksten. Da jeg hørte på opptaket var det en typisk Neil Young-sang, sa Win Butler fra scenen.

Du kan se de fremføre låten rundt 6:07 i videoen nederst i artikkelen. Arcade Fire sitt sett begynner rundt 5:45, som også inkluderer akustiske versjoner av «The Suburbs», «Reflektor», «Normal Person» og «Wake Up».

Konsert for veldedighet

Anledningen var veldedighetskonserten Bridge School Benefit, som Neil Young årlig arrangerer i Mountain View, California.

I tillegg til Arcade Fire og Neil Young, kan man også se band som Queens of the Stone Age, My Morning Jacket, Elvis Costello, Jenny Lewis, The Flaming Lips samt en gjenforent utgave av Crosby, Stills, Nash & Young opptre i videoen nederst i artikkelen.

James Murphy, tidligere LCD Soundsystem. Foto: Promo/Facebook
James Murphy, tidligere LCD Soundsystem. Foto: Promo/Facebook

Hipster-drittsekk

Arcade Fire er i vinden for tiden og slipper i dag et av årets mest etterlengtede album, Reflektor, som de allerede la ut for streaming på YouTube for fire dager siden.

Platen har tidligere LCD Soundsystem-frontfigur, James Murphy, vært med å produsere, et samarbeid som i følge Butler hadde vært helt usannsynlig for et par år siden.

I et ferskt intervju med The Guardian sa Butler at han og Murphy mislikte hverandre før, men det endret seg da de ble kjent med hverandre.

– Jeg trodde alltid at James Murphy og LCD Soundsystem var usmakelige. Men da jeg så LCD Soundsystem spille tenkte jeg «vent, dette er fyren som jeg trodde var en hipster-drittsekk som jeg ville slå i ansiktet og ballene samtidig?», sa Butler, i følge Gigwise.

Se Bridge School Benefit-konserten her:

Se musikkvideoen til Arcade Fire – «Reflektor»: