Hør «Cut Me Some Slack»

Dave Grohl og Paul McCartney slipper Sound City-låta til nettet.

For mange kom det som en relativt stor overraskelse at Sir Paul McCartney stilte på støttekonserten for Sandy-ofrene med Nirvana som backingband.

Sound City blir Dave Grohls debut som filmregissør. Foto: Promo.
Sound City blir Dave Grohls debut som filmregissør. Foto: Promo.

Det viste seg etter hvert at dette var resultatet av et samarbeid som Dave Grohl hadde tatt initiativ til.

Sound City – Real to Reel

Han har i lengre tid jobba med en film som dokumenterer det smått legendariske Los Angeles-studioet Sound City. En plass der klassiske album som Fleetwood Macs Rumours og Nirvanas Nevermind er blitt spilt inn.

Låta de framførte på 121212 Sandy Relief-konserten var «Cut Me Some Slack», som blir å finne på sounctracket til filmen – Sound City – Real to Reel. Låta er nå blitt sluppet til nettet og kan høres lenger ned i artikkelen.

På det kommende albumet vil man også ifølge NME finne andre samarbeidsprosjekter initiert av Dave Grohl. Blant andre har han fått med seg Joshua Homme fra Queens Of The Stone Age, Trent Reznor fra Nine Inch Nails og han gjør også låta You Can’t Fix This med Stevie Nicks, kjent fra Fleetwood Mac.

Ingen gjenforeningsturné

Under 121212-konserten hadde McCartney i tillegg til Grohl også med de tidligere Nirvana-medlemmene Krist Novoselic og Pat Smear på scenen. Dette har satt i gang en ryktestorm om at en gjenforeningsturné er på trappene for Nirvana.

Ifølge New York Post har imidlertid Dave Grohl avvist disse ryktene som «tull».

Sound City blir Grohls debut som filmregissør og skal få sin debut på Sundance-festivalen 17. januar.

Hør «Cut Me Some Slack» her:

Se en trailer for Sound City her: