Hør Eddie Murphy prøve seg på reggae

Stjernekomikeren sier han har nok materiale til å slippe både country- og jazz-album.

Multitalentet og altmuligmannen Eddie Murphy har gjort seg bemerket – og regelrett briljert – på mange forskjellige områder.

Han er kjent som en av tidenes beste stand-up-komikere, han er Oscar-nominert for sine skuespillerprestasjoner og han har hatt en låt på andreplass på den viktige Billboard-listen.

Med sin ferske, renspikka reggae-låt viser Murphy sin allsidighet nok en gang, og komikeren røper i et intervju at han har mange flere ess i ermet.

Hør låten lengre nede i saken.

– Kan slippe countryalbum

Coveret til Eddie Murphys siste, "Oh Jah Jah". Foto: Promo
Coveret til Eddie Murphys siste, “Oh Jah Jah”. Foto: Promo

For 30 år siden slapp Murphy debutalbumet sitt, How Could It Be. Spesielt singelen “Party All The Time” slo godt an kommersielt, og i løpet av 1985 klatret den opp til en andreplass på Billboard-listen.

En slik suksess blir det nok neppe på hans nybakte reggae-låt, “Oh Jah Jah”, som ble lagt ut på altmuligmannens Soundcloud rett etter nyttår.

Murphy sier til Rolling Stone at han kan bli fristet til å slippe mer musikk, som han visstnok har mer enn nok av, hvis singelen blir tatt godt imot.

– Jeg har flere reggae-, rock- og r&b-låter. Jeg har en hip-hop-låt som Snoop Dogg rapper på. Jeg har over 20 år med musikalske samarbeid på lur.

Les også: Akon slipper fem nye album – i fem ulike sjangre

53-åringen forteller at han aldri sluttet å lage musikk, selv om han ikke har sluppet plate på over 20 år, og hevder han har nok materiale til å slippe flere album samtidig.

– Jeg prøver ikke å bare være en artist som lager en spesiell type musikk for radio. De siste 20 årene har jeg fylt opp et lager med masse forskjellig musikk jeg har laget, og jeg kan når som helst slippe et album i en hvilken som helst sjanger – om det så er country eller jazz, sier Murphy.

Hør Eddie Murphys reggae-låt “Oh Jah Jah” her:


 

Åpner for stand-up-retur

Eddie Murphy, som både provoserte og underholdt millioner på 80-tallet med sine legendariske stand-up-show Raw og Delirious, har flere ganger svart kjølig på spørsmål om en retur til stand-up-scenen.

Nå åpner han for at nettopp det kan skje, men denne gangen med en unik vri.

– Hvis jeg kommer tilbake og gjør stand-up igjen, vil jeg ikke være som de andre komikerne. Jeg vil ha et rått band som spiller låter i rundt 40 minutter, så kan jeg etter det fortelle vitser i en time. Det hadde vært det optimale.