Hør «ukjent» Smashing Pumpkins-låt

Remiksen stammer fra 1998 – og er skrudd sammen av rapmogul Puff Daddy.

Diddy, på nittitallet kjent som Puff Daddy, avbildet i år. Foto: NTB Scanpix, AFP, Jesse Grant
Diddy, på nittitallet kjent som Puff Daddy, avbildet i år. Foto: NTB Scanpix, AFP, Jesse Grant

Det er sangen «Ava Adore» fra det fjerde Smashing Pumpkins-albumet Adore som er remikset av mannen som blant annet signerte den avdøde rapmajesteten Notorious B.I.G til plateselskapet Bad Boy Records.

Diddy, eller Puff Daddy som han kalte seg da, har lagt på blant annet synth, strykere og trommer på sangen.

90 bonusspor på kjøpet

Seksten år etter remiksen ble unnagjort ble den i går sluppet på internett. Kuttet er være en del av relanseringen av nevnte album: Deluxe-versjonen av Adore skal inneholde sju CDer og en DVD, og kommer til å være i salg fra og med månedskiftet september/oktober, i følge Rolling Stone.

Hør remiksen her!

Med på kjøpet får man blant annet stereo- og monoversjoner av Adore, demoer av Billy Corgan og superprodusent Rick Rubin, 90 (!) bonusspor, låtskisser, B-sider, liveopptak og et konsertopptak fra Fox Theatre i Atlanta.

Titalls millioner album solgt

Albumet Adore er en mer elektronisk anlagt utgivelse som bryter med lydbildet til den alternative rockegruppens tidligere plater.

Bandet fra Chicago, som ble etablert i 1988 av vokalist Billy Corgan og tidligere bandmedlem James Iha, hadde stor kommersiell suksess på 90-tallet, mye takket være albumene Siamese Dream (1993) og oppfølgeren Mellon Collie and the Infinite Sadness (1995). Bandet har solgt over tjue millioner album kun i USA.