Hot Hot Hotmailband

Stjernelag med medlemmer fra The Wombats og Team Me er Ukas Urørt for andre gang.

– Vanskelig å stå på utsiden av vinduet og se inn på sin egen musikk. Tror kanskje det er det «akustiske» vs. det «elektroniske» som gjør SiN til SiN, og melodiene da, forteller Marius Drogsås Hagen.

Urørt mener:

«A Romantic Dinner For Three» har allerede rukket å bli Urørts store favoritt innad i redaksjonen så langt i år. Her er det kvalitet i alle ledd! Indiepop på sitt beste, som starter med rolig pling plong og ender i full forløsning. Postal Service møter Mew i SiN, og resultatet er vilt!

MER OM: SiN på Urørt

– Låta handler om  et trekantdrama/ love triangle/ 3 way romance gone bad. Sjalusi. Vanskelig å få det til å høres bra ut på norsk, men det er hva låta handler om, forteller Tord Øverland Knutsen.

SiN begynte som et slags gutteromsprosjekt i 1997. Den gang var Marius 12 år og Tord 15. Bandnavnet står for «Songs in Norwegian», og de aner ikke helt hvorfor de valgte å kalle seg for det.

– Vi har vært innom alt fra funk til «liksom-black-metal». Tror det var Maximillian Hecker sin fine plate «Infinite Love Songs» som fikk oss til å lage litt mere «nedpå» musikk. Vi blandet inn sånne cheesy midi-lyder fra pappaen til Tord sitt gamle keyboard, noe som gjorde at sangene fikk en helt annen karakter.

Hjemme på Elverum pleide de å kjøre rundt i poloen til Tord, som hadde store problemer med kondens, mens de hørte på Air med 10 000 Hz Legend.

– Den plata var med på å forme soundet vårt, selv om «Moon Safari» har finere lyd. Nå har vi endelig fått oss fine datamaskiner og «lydduppedingser» som lager fine og fjerne plinger og plonger. Og dessuten har Tord solgt poloen SiN!

– Barn av Urørt

Mye har skjedd siden tida da de begge holdt til på Elverum. De var Ukas Urørt for første gang i 2005, og har hele veien vært aktive i flere suksessrike band ved siden av. Tord som bassist i The Wombats, Marius i Jaqueline og Team Me som var Urørtfinalist i år.

– For oss er det et kjempekompliment å blir Ukas Urørt for andre gang! Vi føler på en måte at vi har vært litt sånn «barn av Urørt»! Det føles riktig og fint. 3 x hurra for dere!

Fruktbart overskuddsprosjekt

Siden Tord bor i Liverpool har de utviklet et heftig avstandsforhold, og på den måten klart å holde liv i prosjektet.

– SiN fungerer nesten som et slags hotmail-band! Skisser/sanger/tekster/ blir sendt i hytt og gevær per email. Vi videreutvikler gode og dårlige ideer når en av oss besøker den andre. Det skjer altfor sjeldent, men det er veldig hyggelig når det først skjer. Kanskje vi kan begynne en slags ny greie med å sende en og en note per brev til hverandre, det kunne vært morsomt..tidkrevende, men morsomt. Blir kanskje vanskelig da Marius ikke kan noter…glem det!

Noen ganger er avstandsforhold det beste!
Noen ganger er avstandsforhold det beste!

– Der The Wombats og Jaqueline er ganske satt, og alle har sine roller, er SiN på mange måter friere. Mange sier de kan høre at det et overskuddsprosjekt. Det er ingen regler og vi kan gjøre det vi vil. Man kan gi litt mer F, og det resulterer i at det blir friskt, understreker Marius.

De spiller det meste av instrumenter selv på sangene, men har fortsatt til gode å holde sin første SiN-konsert.

Innspilling i kirke

For to år siden starta de innspillinga av plata som slippes i slutten av juni. De bestemte seg for å bruke hjemstedet Elverum for det det var verdt, og spurte rett og slett om å få låne kirka som studio.

I likhet med band som Arcade Fire lot de seg fascinere av den gode akustikken kirker har å by på, og de fikk øyene opp for å benytte seg av kirkeorgelet. De fikk også drahjelp fra osloband som Truls and the trees og Montée, i tillegg til det lokale barnekoret på Elverum. Deretter gikk turen til legendariske Elevator studios i Liverpool hvor de gjorde siste finish på plata.

– «A romantic Dinner for Three» er veldig representabel for soundet på plata. Den representerer kanskje den delen av plata som er mest pop.

Fra og med torsdag denne uka c-listes også låta på P3.

Se musikkvideoen her:

Eget label og travle tider

Debutplata  blir sluppet 21. juni og de gleder seg veldig.

– Det at vi faktisk får gitt ut denna plata nå er jo ganske spennende! Og at vi snart har en helt ny klar for innspilling! Joho! Kreativ medvind, legger Marius til på spørsmålet om det mest interessante som har skjedd i karrieren så langt.

– Det som er nesten like morsomt er at vi skal gi den ut på vår egen lille etikett : ESKIMO FOE RECORDS. Dette blir forhåpentligvis starten på en lite eventyr! Annet enn det er Tord er i gang med ny The Wombats plate og Marius pusler med Team me og Jaqueline.

Inspirasjonskilder

– Tord kommer seg ikke ut av den siste Passion Pit-plata, det samme med den siste Phoenix-plata. Utrolig fengende melodier og sykt fet produksjon. Marius liker den siste plata til MGMT veldig godt. Konge plate, skeiv og fin!

På Urørt har de også et knippe favorittartister. Tord er kjempefan av Dinosau-sangen som handler om karamell, og Marius er utrolig spent på hva Einar Stray gjør fremover.

– Begge to gleder seg stort til at Uno Moller Ch og Ludvig Moon skal inn i studio å spille inn flere av de flotte sangene sine!

– Hva er den merkeligste opplevelsen dere har vært borti?

– Vi endte opp på nachspiel i Liverpool engang der vi spiste «virtuelle» -burgere i 2 timer. Det VAR sært.

– En siste appell til folket?

– «Splinter taught them to be ninja teens» (he`s a radical rat)

Hør også intervju med SiN i Urørt på P3, onsdag kveld mellom klokka 21 og 23.

Hva syns DU om låta?