Her er P3 Gull-øyeblikkene vi aldri glemmer

Vi har børstet støv av noen skikkelige gullkorn.

2019 går mot slutten og desember står foran oss – med alt den inneholder. Julebukk og utelys, marked og slede. Sørpe og brodder, sure tanter og manko på D-vitamin. Og eksamen.

Men før alt dette, så er det klart for årets beste fest – nemlig P3 Gull! 

For å piffe opp stemningen før kveldens store begivenhet, har vi samlet sammen noen høydepunkter fra P3 Gulls seks år lange historie. Hold på hatten!

2013

Vi sparker i gang dette tilbakeblikket med det høyeste høydepunktet. Nemlig Kvelertak på taket av Sentrum Scene! Dette er gåsehud-relatert innhold, til tross for at det er syv år siden de spilte der. Vi elsker dere, Kvelertak. Spesielt på tak.

Rock var selvfølgelig ikke det eneste som gav oss hakeslepp og gåsehud denne seine kvelden i 2013. Vi ble også tatt på senga av hiphopernes fellesnummer. Alt fra Vaular til Vinz var å se, og vi drømmer oss selvfølgelig tilbake!

2014

P3 Gull sitt andre år gav oss historiske TV-øyeblikk og en haug med inntrykk (av ulike slag). Her kan man ikke gjøre annet enn å trekke fram Niklas Bårli sin sylfrekke lapdance. Jenny var fornøyd – det er vi også.

Heisann! Stjernene i hiphop-duoen Karpe (Diem) greip dagen (heh), og var også med på å skape TV-historie med sin live-versjon av låta «hvite menn som pusher 50».

Her synes vi det er på sin plass å spandere en video i tillegg:

2015

Ahhh, 2015! Året da Litauen innførte Euro som offisiell valuta, og Leo Ajkic tok en Kanye West på P3 Gull-scena. Vi glemmer det aldri.

Dette øyeblikket fortjener faktisk lyd, så snurr film:

Dette var også året da hele Norges Tix fikk støt (i nakken) for hver grovis i låta hans «Sjeiken». Det var ikke få. Vi ser du koser deg, Ronny!

Aurora stjal dette året showet da hun sang «Running with the wolves» på P3 Gull-scena. Inni en skog. Vi ble alle forelska denne kvelden – både i Aurora og i hverandre.

Denne seine høstkvelden bød også på god stemning da Unge Moss og Førdes store sønn serverte en saftig rap-battle på direkten.

2016

P3 Gull 2016 var en kveld for de store TV-øyeblikkene, og her kan man ikke gjøre annet enn å starte fra begynnelsen. Vi glemmer med andre ord aldri da Alan Walker, Highasakite og KORK(!) åpna showet – sammen.

P3 Gull har aldri vært en vanlig musikkpris, og dette året bød på en god del overraskelser. Den største av alle var kanskje for Astrid S, som brått gikk fra P3 Gull-solo til duett med selveste Depresno. På direktesendt TV.

Senere denne kvelden ble det imidlertid så brennhet at brannalarmen gikk. Fort gjort!

2017

Sirkuset P3 Gull flytta dette året ned til Skur 13, og vi husker vel alle at kanalverten bada?!

Gjenopplev øyeblikket her:

… Og at Astrid S satt på taket og sang Cezinando sin låt «Vi er perfekte men verden er ikke det»?!

… Og at Sigrid vant prisen som Årets nykommer, og ble fulgt opp på scena av legenden John Arne Riise?!

Dette var også året da vi alle ville lære oss å danse som Arif og gutta.

… Og året da P3-Line bød på god stemning. På mange måter!

Når vi tenker på P3 Gull 2017 er det viktig å også minnes dette høydepunktet: Markus sin pølsebod!

For ikke å glemme da hele Norges OnklP mottok P3-prisen. Prisvinneren fikk det dog ikke med seg, så han gav sin venn Johnny en klem og spurte: «Hva har jeg vunnet?». Johnny svarer: «Rasshølprisen». Jaja – man kan ikke få med seg alt!

2018

Akk, ja. 2018! Dette var runde to i Skur 13 for P3 Gull sin del. Mange stjerner på scena – deriblant Urørt-vinneren Girl in Red. For et show!

Denne timen med TV-seing var umulig å komme seg gjennom uten å felle en tåre. Tårekanalene fikk i alle fall trimma seg godt under Emilie Nicolas sin overraskelseskonsert på SALT.

Unge Ferrari serverte saftig låt og saftig lys, masse følelser og et godt, håndfast bevis på at musikk er skikkelig, skikkelig viktig.

P3 Gull har med andre ord gitt oss mye fint, rart, vondt og deilig. Lørdag kveld er det klart for syvende runde.

Følg med på P3 Gull lørdag kveld klokka 21:05 på NRK1, P3.no og NRK TV.