– I fjor satt jeg på Kygo på fest, det var litt flaut

Han har remikset Sondre Lerche og vært DJ hos Ruben. Ukas Urørt er Niilas!

Urørt mener:

Den 18 år gamle Bergensprodusenten byr på rastløs elektro, som allerede har gitt han oppmerksomhet i utlandet. Om «Ocelote» er oppkalt etter dvergleoparden Ocelot er usikkert, men Niilas’ uttrykk er utvilsomt i slekt med Cashmere Cats banebrytende lydbølger.

Profil: Niilas på Urørt

Hvem er du?

Peder Niilas Tårnevik, 18, spiller gitar og piano, er DJ og produserer alt selv.

Hva er historien bak låta «Ocelote»?

Jeg satt og spilte piano, hvor jeg kom på en fin liten akkordprogresjon. Jeg programmerte dette inn i Ableton og begynnte å jobbe med det videre. Det tok egentlig omtrent 2 uker før jeg fikk til en egentlig skisse for hvordan låten endte opp, men jeg har laget kanskje 4-5 veldig forskjellige versjoner av den. Jeg brukte også veldig mye tid på å lage melodier, noe jeg ble fornøyd med i forhold til stemningen på låten og instrumentvalg.

Hvordan vil du selv beskrive musikken du lager?

Jeg lager utrolig mye forskjellig, men av det jeg har laget og gitt ut i det siste er det lystig elektronisk klubmusikk med litt triste undertoner kan man si. Fellesnevneren for alle mine låter er kanskje at jeg er veldig detaljorientert og prøver å lage noe innovativt som man ikke har hørt før, og kan finne nye elemter i ved flere gjenlyttinger.

Tidligere i år var Niilas ukas DJ i Ruben på P3. Hør intervjuet her!

Hva er det mest spennende som har skjedd i karrieren så langt?

Det må vel være når jeg fikk mail av Sondre Lerche, hvor han spurte om jeg ville lage en remix av han. Jeg lagde en remiks av Bad Law etter at den kom ut i fjor, men den synes jeg er ganske dårlig egentlig, så jeg ble veldig positivt overrasket over det. Remiksen ble jo tatt med på EP’n og spilt på P3, så den var vel en suksess.

Niilas har også remikset Lerche-låta Despite The Night. Hør den under!

Hva er dine inspirasjonskilder?

Jeg hører på alt fra Tool til Sophie, så jeg har ikke noen konkrete hovedinspirasjoner, men jeg tar heller inspirasjon fra folk som gjør det de gjør fordi det er deres måte å utrykke seg selv, og har rafinert det til perfeksjon. Folk som kopierer andre vil alltid ligge et steg bak, og dermed i mine øyne aldri nå sitt fulle potensiale.

Nevn en låt du er flau over å like?

I fjor satt jeg på Kygo på fest, det var litt flaut.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=MVc3Z-bG6Eo]