– Ikke gi opp

Carl Louis fra CLMD har gått solo med en låt om tålmodighet. Se premieren på hans første musikkvideo her!

Som halvpart i duoen CLMD gjorde Carl Louis og makker Martin Danielle suksess med låter som «Black Eyes and Blue» og «Stockholm Syndrome».  Allikvel skilte de to lag for et år siden. Carl Louis ville fokusere på solokarrieren – og nå er han klar med singelen «Apogee» og sin første musikkvideo, som du kan se i toppen av saken.

– Tema i låten er tålmodighet, og at selv om noe kan virke fjernt og langt unna, så betyr ikke det at man skal gi opp. Derfor passet «Apogee»  veldig godt som tittel. Når man når ytterpunktet vil man gradvis begynne å bevege seg tilbake, forteller Carl Louis.

Apogee er det punktet, i en bane rundt jorden, som er lengst unna jorden.

Roser gjestevokalist

Han roser gjestevokalist Pav, som egentlig heter Alexander Pavelich, for innsatsen på låta.

– Jeg hadde flere versjoner av denne sangen instrumentalt til å begynne med, men hadde ikke helt bestemt meg for hvilken retning den skulle ta. Men etter en vokalsession med Pav begynte låta virkelig å ta form. Han klarte, på en strofe, å fange stemningen i sangen, sier produsenten om vokalisten fra bandet Eye Emma Jedi.

Liveshow

Mens CLMD gjorde rene DJ-sett når de spilte live, er soloprosjektet stedet hvor Carl Louis får leve ut en gammelt ønske om å spille musikken sin live med synther og trommemaskin.

– Jeg synes dette er en veldig spennende måte å jobbe på, og jeg ser store utviklingsmuligheter både for meg selv og liveoppsettet mitt. Ikke minst er det veldig gøy, sier han om forandringen.

Vandrer i det ytre rom

Videoen til «Apogee» er laget som en kortfilm hvor Carl Louis tar del i et vitenskapelig prosjekt som sender han ut i verdensrommet.

– Tanken og ønske bak videoen var å få til noe storybasert som kunne bygges videre på i senere videoer samt markere at dette var starten på noe nytt. Regissør Christian Schüssler hadde en veldig spennende og ambisiøs visjon som jeg kicket veldig på, og som åpnet opp for den muligheten. Å komme på settet og se hva Christian og crewet hans hadde stelt i stand på kort tid var veldig gøy og imponerende, sier artisten.