Fra låtskriverdugnad på Facebook til nærkontakt med politiet: Slik løste Urørtfinalistene første utfordring på vei mot finalen.

Urørtfinalen sparker i gang by:Larm i Kulturkirken Jakob onsdag 1. mars. Der skal Lüt, Pom Poko, Dårlig Vane og Emma Jensen kjempe om å bli Årets Urørt.

Arrangementet er gratis og åpent for alle over 18 år. For mer info om hvordan du skaffer deg billetter, klikk her.

Men de fire finalistene må i tillegg løse oppgaver og vise seg fram for verden på veien dit. Hvordan de løser disse vil påvirke resultatet når folkets stemmer og juryens vurdering slås sammen i finalen.

Urørtfinalen:

Årets Urørt kåres 1. mars i Kulturkirken Jakob i Oslo.

Finalen er gratis og åpen for alle over 18 år.

Urørtfinalen sparker i gang årets by:Larm.

Tidligere denne uka fikk Lüt, Dårlig Vane, Pom Poko og Emma Jensen utdelt følgende oppgave av jurysjef Mats Borch Bugge: Lag det beste stuntet på sosiale medier! Den utfordringen angrep de på mildt sagt forskjellige måter.

Her er det artistene leverte:

Pom Poko

Poppunkjazz-kvartetetten Pom Poko har etter eget et utsagn hatt en «kødden» tilstedeværelse på internett – fram til nå(?). Gruppa valgte å satse alt på en livestream på Facebook, der fans skulle bidra til å skrive tekst til en låt de fremfører på Urørtfinalen. Kvaliteten på videoen er kanskje ikke all verden, men tanken er god – og vi gleder oss til å høre sangen!

Lüt

Tromsø-punkerne Lüt gikk hardt inn for å vinne denne oppgaven, med kreative påfunn der et lokalt ridesenter og en bensinstasjon var kulisser for skamløs selvpromotering. Men tok de vår oppfordring om å «sette fyr på Facebook» et hakk for bokstavelig? Ja, i det minste om vi skal tro denne statusoppdateringen, der gutta hevder å ha måttet tilbringe natten på glattcelle etter et mislykket molotovcocktail-stunt mot politistasjonen.

Dårlig Vane

Bergenstrioen Dårlig Vane er vel muligens de av finalistene som tok lettest på utfordringen. De gikk også for en livestream, men uten noen annen åpenbar agenda enn å kommunisere gode vibber til sine tjommier, spille låtene til sine medfinalister og drive uanstendige mengder produktplassering. Det resulterte i tre hyggelige kvarter, men holder det mot konkurrentene?

Emma Jensen

Nesoddens ferske popstolthet gjør alt selv når hun lager musikken sin, men når hun gjennomfører SoMe-stuntet sitt får hun med seg proffe folk bak kamera. I en sjarmerende video prøver hun aktivt å rekruttere nye fans, fra skeptiske heavyrockere via pensjonister til begeistrede ungdommer. Hun måtte tåle én treer, men det endte med flest femmere når lytterne kastet terning.

Vinn billetter!

Hvem syns du løste oppgaven best? Si din mening med #urørtfinalen2017 på sosiale medier, og du er med i trekningen om to billetter til Urørtfinalen + pass til by:Larm.