Insane Clown Posse saksøker FBI

Rapduoen saksøker FBI for å karakterisere fansen deres som en «løst organisert gjenghybrid».

Fansen til den amerikanske rapgruppa Insane Clown Posse ble stempla som gjengkriminelle. Nå slår duoen tilbake.

En fan av Insane Clown Posse, som nå er stempla som kriminell av FBI. Illustrasjonsfoto: SuperGaijinAlan, Wikimedia Commons.
fans av Insane Clown Posse er blitt stempla som kriminell av FBI. Illustrasjonsfoto: SuperGaijinAlan, Wikimedia Commons.

«Gjengaktig, kriminell aktivitet»

I fjor høst ble fans av gruppa, gjerne kalt Juggalos, i et FBI-dokument kategoriseres som en «løst organisert gjenghybrid». «Rapporter fra åpne kilder hevder at et mindre antall Juggalos danner mer organiserte undergrupper og engasjerer seg i mer gjengaktig, kriminell aktivitet», het det blant annet i rapporten.

Les også:

I tillegg har fire forskjellige amerikanske stater, California, Pennsylvania, Utah og Arizona også gitt sitt samtykke til denne kategoriseringen.

Problemer for fansen

Denne stemplinga fra myndighetene har ifølge et av gruppas medlemmer, Shaggy 2 Dope, ført til problemer for mange av gruppas fans.

Insane Clown Posse sin Tweet om den kommende annonseringen.
Insane Clown Posse sin Tweet om den kommende annonseringen.

– Nå har det snart gått et år siden Juggalos ble karakterisert i denne rapporten, og vi hører alt for mange historier om hvordan fansen får problemer på grunn av dette. Du er ikke kriminell bare fordi du liker musikken til en bestemt gruppe, sier han ifølge NME.

I forrige uke skreiv rapduoen på Twitter at de under den kommende årlige «Gathering of the Juggalos» hadde en stor annonsering å komme med. Og under det årlige samlinga fortalte de denne helga at de planlegger å svare på stemplinga fra FBI ved å saksøke dem.

– Blir dømt som gjengmedlem

Sist måned endte en Juggalo opp på Mexico sin liste over mest ettersøkte forbrytere, etter å ikke ha møtt opp hos politiet for sin jevnlige sjekk under en prøveløslatelse, melder The Village Voice. Mannen, som hadde sonet to ransdommer, fikk «oppgradert» sin status som kriminell etter å ha blitt kobla til en Juggalo-gjeng.

– Dommeren kommer ikke til å dømme ham som en sivilist. Han kommer til å bli dømt som et gjengmedlem som selger hasj, sa Violent J i sin kommentar til dette og flere liknende forhold.

Men nå har bandet, gjennom plateselskapet Psychopathic Records, starta kampanjen «Juggalos Fight Back», med en nettside (som ikke ennå er aktiv) der de ber fans fortelle sine historier, slik at deres advokater kan bruke dem i saken mot FBI.