Inspirert av musikalske forskjeller

Fra ulik musikalsk bakgrunn landet VIAN på vakker, norsk pop. Nå er de Ukas Urørt.

– Det er litt morsomt, vi er ganske ulike musikalsk sett og har forskjellig bakgrunn, sier Tobias Øymo Solbakk.

Med bandmedlemmer fra både Harstad i nord og Sandnes i vest, ble musikkonservatoriet i Kristiansand et viktig møtested for bandet VIAN. Med Elisabet Mjanger (vokal) sine låter som utgangspunkt, har Kristofer Spangen (gitar), Tobias Øymo Solbakk (trommer, synth) og Vegard Kummen (bass, produsent) funnet sammen i et lydlandskap med både organiske og elektroniske elementer. Nå er de Ukas Urørt med låten «Hvit Støy».

Urørt mener:

VIAN balanserer mellom det vakre og det energifulle på et ypperlig vis i låta «Hvit Støy». Elisabet Mjangers Kristiansands-dialekt er også inderlig uten å bli klein, og høydepunktene bygges opp på en delikat måte. En låt som fungerer både til å gire seg opp med, og roe seg ned til.

 

Et godt samarbeid

Promoter musikken din på Urørt
Promoter musikken din på Urørt

Til tross for den ulike bakgrunnen fra blant annet rock og elektronisk musikk, forteller bandet om et godt samarbeid.

– Vi klarer å finne inspirasjon sammen og trigge hverandre. Vi viser låter til hverandre og trekker frem og utnytter de ulike sidene hver enkelt har.

Med sørlandske tekster og flere elektroniske elementer, beskriver VIAN musikken sin som nordisk pop, men å skrive tekst på norsk kan være utfordrende.

– Jeg føler det er en viss fare for å gjenta seg selv, men det er også en veldig spennende og krevende prosess, sier Elisabet.

Bandet vil helst at publikum selv skal tolke tekstene og innholdet i låtene, men røper likevel noen av tankene bak låten «Hvit Støy».

– Vi kan si at låten handler om en indre uro, og vi opplever den som veldig dagsaktuell. Vi håper låten klarer å heve seg over den støyen som oppleves.

Gitarist og vokalist i KAKKMADDAFAKKA, Axel Vindenes, drømte seg vekk til mørke høstkvelder da han hørte låten «Hvit Støy».

Kakkmaddafakka på Baglerscenen, Slottsfjell 2016. Foto: Tom Øverlie, NRK P3
Kakkmaddafakka liker Ukas Urørt. Foto: Tom Øverlie, NRK P3

– Jeg ble veldig imponert over disse Kristiansand-personene. Det er ikke vanskelig å drømme seg vekk til en høstkveld foran peisen med noe godt i koppen.

Vindenes liker også vokalen til Elisabet Mjanger.

– Det er profesjonelt fra topp til tå, og vokalisten synger fint!

Les også:Arif lot seg imponere av Gerald Ofori

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=r9Q8NnZmELw&w=560&h=315]

 

Drømmer om å spille på festival

Alle bandmedlemmene i VIAN har studert musikk, noe de beskriver som en positiv opplevelse, ikke bare når det kommer til det musikalske.

– Det som er gull for oss er at vi fant hverandre og har fått lov til å øve så mye vi bare vil. På studiet fokuseres det mye på utøvende musikk. I tillegg får du kontakter, nettverk, og blir inspirert av andres bakgrunn, sier bandet.

Nå har de fullt fokus på debutalbumet, og i den sammenheng planlegger de også en turné.

– Det har vært mye studiotid frem til nå. Vi føler vi har fått til mye bra, det blir gøy og vi planlegger et skikkelig opplegg til høsten.

Selv om VIAN har hatt flere liveopptredener tidligere, har de til gode å stå på en festivalscene.

– Vi har lyst til å spille på flere festivaler, for eksempel hadde det vært gøy å spille på by:Larm eller Øya!

Sjekk ut favorittlåtene til VIAN: