Intimsoneterapi

Det gror sedvanlig godt i den bergenske undergrunnsscenen; elektropop-crooneren dePresno er muligens den som vil nå aller lengst. Nå er han Ukens Urørt.

Urørt mener:

dePresno lager storslagen, uforutsigbar pop på et nivå man sjeldent kommer over her til lands.  «Stranger in Disguise» er låtskriverkunst av ypperste klasse; den treffer momentant, og vokser for hvert lytt.

Profil: dePresno på Urørt

Hvordan begynte du å lage musikk?

– For et og et halvt år siden innkasserte jeg studiotiden jeg fikk i julegave av broren min. Der møtte jeg produsent Askjell Solstrand (som også har produsert bl.a. tidligere urørtfinalist WDSTCK, red.anm.), og vi lagde debutsingelen «Forever«. Før det var jeg utelukkende en dedikert gutteromsmusikant.

Hva handler «Stranger In Disguise» om?

– Den er en reise inn i den forvirringen og tomheten man kan oppleve etter et samlivsbrudd. Øyeblikket hvor du er fanget i et virvar av følelser som gradvis bryter deg ned. Men også om hvordan man kan treffe på et menneske som endrer alt, gjerne når man minst venter det.

Hvordan vil du beskrive din egen musikk?

– Elektropop i et utvidet folkbegrep, gjerne med mange rare lyder. Kan avsløre at det blir blant annet tapetkniv og nesespray på EPen som slippes på nyåret.

Nevn en låt som inspirerer deg?

HONNE: «Warm On A Cold Night». Fordi det er dødssexy.