Iris er Årets Urørt!

Pop-artisten vant Urørt-finalen.

– Så sykt gøy – kan noen ta på hjertet mitt?! Takk! sa Iris idet resultatet ble annonsert i sendingen til Christine på P3 torsdag ettermiddag.

Det var tre artister som kunne stikke av med den gjeve prisen, og det var Iris med låta «Hanging around you/Crackers» som fikk flest stemmer.

Hør låta:

Imponert musikksjef

Vinneren ble kåret på grunnlag av stemmene fra publikum, sammen med en jury som besto av Silje Halstensen (Bendik-sjef), Bilal Saab (Stjernekamp-vinner) og Wolfgang Wee (fungerende musikksjef i P3).

Juryen lot seg imponere av kvaliteten på årets finalister.

– Trekløveret Ousu Leigh, Iris og Kamara er den mest sammensatte samlingen av Urørt-finalister vi har hatt noensinne, sier musikksjef Wolfgang Wee fornøyd.

Finalistene like før vinneren ble annonsert. Foto: Tom Øverlie/NRK P3

– Det er så overveldende!

Årets Urørt-vinner Iris, som er den 20. i rekken, skal også få stå på scenen under P3 Gull sammen med noen av de største artistene vi har her i landet 30. november.

– Jeg har lyst til å gjøre noe gøy på P3 Gull, kanskje noe med vann? sier Iris, som helt tydelig er rørt av øyeblikket.

Hva er dine umiddelbare følelser?

– Alt dirrer inni meg, det vibrerer! Jeg hadde forberedt meg på at det ikke skulle skje, også skjedde det… Veldig overveldende, rett og slett! sier Årets Urørt rett etter annonseringen.

Iris forteller at hun har tenkt å bruke det kommende året på å lage «masse, masse musikk, skrive masse og bare kjøre på».

Hvordan har du tenkt å feire i kveld?

– Jeg har tenkt å bli så full! Hei mamma og pappa, gliser Iris.