James Blake, John Talabot og Mount Kimbie til Øya

Tre elektronika-artister ble bekreftet til Middelalderparken og Øyafestivalen i dag.

Det blir elektronikafest i Middelalderparken i august. Tidligere har vi blant annet sett at Disclosure skal gjeste hovedstaden, og nå står tre nye, sterke navn på plakaten. Billettsalget går i rekordtempo, og i tillegg til disse tre, kommer det to etterspurte navn på plakaten allerede tidlig i neste uke.

james Blake. Foto: Promo
James Blake. Foto: Promo

James Blake (UK) – fredag 9/8

For to år siden debuterte James Blake med den selvtitulerte plata James Blake. Britens album fløy rett til topp ti i flere europeiske land, der i blant Storbritannia og Norge. Nå er han aktuel med nytt album, som ventes å dukke opp i april i år.

James Blake inntar Øya med en herlig mix av dubstep og RnB, på helt eget James Blake-vis. Briten hørte mye på soul, gosspel og jazz i tenårene, noe som kommer tydelig frem i musikken han formidler. Lydverket sa blant annet dette om Blake, da han gjestet Øya i 2011:

– Ikke bare bør James Blake få la sin genistatus som plateartist stå videre inn i årtiet, men som liveartist imponerer han til de grader, samtidig som han nærmest stopper hjerterytmen med brutalt tung basslyd.

James Blake blir å se i Middelalderparken fredag 8. august.

Hør debutalbumet på spotify:

Se video til låta «Limit to your love» her:

Les hele omtalen av Blakes første Øya-opptreden.


John Talabot (ES) – lørdag 10/8

John Talabot. Foto: Promo
John Talabot. Foto: Promo

I fjor ble en ny DJ satt på det europeiske elektronika-kartet. Nærmere bestemt, Spania. Da var det plata Fin som gjorde oss oppmerksom på spanjolen.

John Talabot leverer musikk som er litt vrien å kategorisere, men som kan sneie innom både house og ny-disco.

Talabot selv beskriver musikken sin som en mengde ulike musikkbiter som han selv liker, for så å undersøke om de kan fungere sammen i et komplett lydbilde.

Lørdag 10. august står han klar på Øya-scenen for å spre elektronikalykke for publikum.

Hør albumet fIN her:


Mount Kimbie (UK)

Mount Kimbie. Foto: Promo
Mount Kimbie. Foto: Promo

Kai Campos og Dominic Maker danner duoen Mount Kimbie. I 2010 ga de ut sitt debutalbum, og har i ettertid gitt ut mer materiale i form av EP og singler. På samme måte som James Blake, har Mount Kimbie gått for en slags post-dubstep stil.
De har også samarbeidet med Blake på noen av singlene sine, og reist rundt på turné sammen.

Mount Kimbie er ikke beskjeden på å remixe andres låter heller. De har remixet blant annet The xx, Foals og The Big Pink. De har også fått mye skryt for å komme opp med helt egne lydbilder, og for sitt arbeid med å bevege seg mot en ny sound.

Hør albumet Crooks & Lovers her:

Hva synes du om Øyas trioslipp? Hvem håper du er neste ukes to etterspurte navn?