Jeff Hanneman er død

Jeff Hanneman, gitarist i det innflytelsesrike thrash metal-bandet Slayer er død, 49 år gammel.

Hanneman var en av grunnleggerne av Slayer, som gjennom mer enn 30 år har vært et av de største innen sin sjanger. Gitaristen døde av leversvikt i nærheten av sitt hjem i California, torsdag.

Slayer i 2009: Dave Lombardo, Kerry King, Jeff Hanneman og Tom Araya. Foto: NTB Scanpix / Mark Seliger, AP Photo.
Slayer i 2009: Dave Lombardo, Kerry King, Jeff Hanneman og Tom Araya. Foto: NTB Scanpix / Mark Seliger, AP Photo.

Leveren sviktet

På sin Facebook-side skriver bandet at de er i sorg og at «vår bandkompis og bror, Jeff Hanneman, døde omkring klokka 11, nær sitt hjem i California. Hanneman var på et lokalt sykehus da hans lever sviktet. Han etterlater seg kona Kathy, en søster og to brødre, og vil bli sårt savnet».

Hanneman har ifølge Rolling Stone hatt en pause fra Slayer siden 2011, da leger konstaterte at han hadde en kjøttetende sykdom, som han skal ha fått etter et bitt fra en edderkopp.

Han skal nesten ha mistet armen og ble plassert i medisinsk koma. Etter en rekke hudoperasjoner skal han ha jobbet med sin fysiske rehabilitering, øvd på gitarspill og hatt muligheten til å komme tilbake til Slayer.

Til toppen av anerkjennesle

Hanneman har spilt på alle Slayers utgivelser siden debutalbumet Show No Mercy i 1983 og fram til deres siste utgivelse – World Painted Blood (2009).

Han skrev også flere av bandets viktigste låter og var blant annet også kjent for sitt spesielle samspill med bandkompis og gitarist Kerry King, som tok Slayer til toppen av anerkjennelse innen thrash metal-sjangeren på 80-tallet.

Slayer – «Hell Awaits»:

Slayer – «Angel Of Death»: