– Jeg kan faktisk danse

Ane Brun om suksess i Storbritannia og en a-ha-opplevelse som resulterte i en fet video.

På fredag lanserer Ane Brun albumet When I’m Free, og i den anledning gjester artisten hedersgjestspalten hos Ruben – små hemmeligheter som at hennes nye låt «Directions» ble skissert på en mobilapp avsløres.

HØR HELE INTERVJUET PÅ RUBEN


Åtte millioner visninger på YouTube

Men alle har kanskje ikke fått med seg at eksil-moldenseren – Brun har holdt til i Sverige i en årrekke – nådde fjerdeplassen på de britiske singellistene i vår med en remiks av houselåten «Can’t Stop Playing (Makes Me High)», opprinnelig snekret sammen av Dr. Kucho! & Gregor Salto.

Selve videoen til sporet har over åtte millioner visninger.

– Hva skal jeg gjøre med hendene?

– Jeg prøver å holde meg oppdatert. Når det er en bra danselåt, så liker jeg den. Men jeg syns det er mye dårlig også, svarer artisten på spørsmål om hvorvidt hun hører på sånn type musikk.

Og Ane Brun kan faktisk danse, som man ser i visualiseringen av førstnevnte singel.

– Er du mye på klubb og svinger deg? lurer programleder Gran.

– Jeg vil jo gjøre det mer enn det jeg gjør nå. Men man må jo ha rett musikk. I tjueårene var jeg ute og danset hele tiden, det var det man ofte gjorde, sier 39-åringen som fikk en a-ha-opplevelse rundt da 2011-platen It All Starts with One ble sluppet – det ble en del låter uten gitar på den utgivelsen, forklarer hun.

– Først visste jeg ikke hva jeg skulle gjøre. Så tenkte jeg hva skal jeg gjøre med hendene? Da kom jeg på at jeg faktisk kan danse. Jeg tenkte at jeg må danse i «Directions»-videoen. Deretter tok jeg kontakt med en koreograf, øvde backstage på hele soloturneen, også gjorde vi innspillingen, smiler Ane Brun.

HØR HELE INTERVJUET PÅ RUBEN


Se Ane Brun levere på dansefronten i «Directions»: