– Jeg sang mye til jentene

NRK P3 møtte R&B-stjernen Bryson Tiller.

Historien om den fremadstormende R&B-artisten Bryson Tiller demonstrerer fremfor alt hvilke muligheter som ligger i de digitale strømmetjenestene. Opplastingen av «Don’t» i 2014 på Soundcloud førte til massiv oppmerksomhet og en telefon fra den anerkjente produsenten Timbaland som oppfordret Tiller til å satse på musikk på fulltid. Da Apple Music lanserte sin nye strømmetjeneste, var Tiller én av artistene som ble frontet mest og musikken hans ble anbefalt på HipHop- og R&B-sidene på iTunes i et helt år.

Sa nei til Drake

Etter utgivelsen av debutalbumet T R A P S O U L har verdensstjerner som Rihanna, Justin Bieber og Drake uttrykt sin begeistring for 23-åringen. Sistnevnte kunne til og med friste med platekontrakt – uten napp. Tiller måtte – etter nøye overveielse – takke nei fordi han akkurat hadde signert med RCA, et plateselskap med storheter som Aretha Franklin, Britney Spears og Alicia Keys i stallen. Et aldri så lite luksusproblem der, altså.

NRK P3 møter Tiller i forkant av konserten i Oslo – som også er siste stopp på hans aller første verdensturné. Konserten, som egentlig skulle være på Vulkan, ble flyttet til Sentrum Scene på grunn av stor pågang.

– Dette er helt nytt for meg. Jeg visste ikke hva jeg skulle forvente. Turneen har vært helt fantastisk, men det skal bli veldig deilig å dra hjem igjen, sier han.

Hva er ditt første musikalske minne?

– Dette er ganske rart, men har du hørt Color Me Badd? De har en låt som heter «I Wanna Sex You Up» som jeg hørte på døgnet rundt da jeg gikk på barneskolen. En natt hadde jeg den på repeat i håp om at jeg skulle kunne den utenat da jeg våknet dagen etterpå.

Hvordan visste du at du skulle bli musiker?

– Jeg gikk mye rundt i gangene på videregående og sang til jentene. En fyr hørte at jeg kunne synge og spurte om jeg ville legge vokal på en låt. Jeg dro til leiligheten hans og spilte inn en låt for aller første gang. Jeg elsket det og visste at det var noe jeg ville gjøre igjen.

Når danser du?

– Aldri! Det er ikke et talent jeg har. Jeg kan bevege meg og ha det gøy, men jeg danser ikke.

Når hører du ikke på musikk?

– Jeg hører faktisk ikke så mye på musikk. Spesielt ikke når jeg spiller TV-spill. Jeg er veldig glad i både X-Box og Playstation. TV-spill var min første hobby, men etter hvert som jeg ble eldre tenkte jeg at jeg burde finne en ny hobby. Det ble musikk.

Hvilken sjanger hører du på i dag som du ikke hørte på for 10 år siden?

– Klassisk musikk. Favorittstykket mitt er Clair De Lune av Claude Debussy.

Hvordan var det å høre musikken din på radio for første gang?

– Jeg var på Rally’s og spiste en hamburger da jeg hørte «Don’t» på radio for første gang. Jeg satt med hamburger i munnen og tenkte «WOW!»

Hvilken låt har vært viktigst for din egen musikk?

– «All The Things» av Joe. Han mener hvert eneste ord. Hver gang jeg hører den låten tenker jeg at jeg vil lage noe lignende.