Josh Homme til Norge

Queens of the Stone Age tar turen innom Oslo Spektrum sent i høst.

Det har gått to år siden sist gang Josh Homme og resten av Queens of the Stone Age holdt konsert i hovedstaden. Den gangen var det i anledning deluxe-utgaven av debutalbumet Queens of the Stone Age (1998), hvor stonerrockerne attpåtil spilte dette albumet i sin helhet. Kanskje ikke så rart at konserten solgte ut raskere enn man klarer å uttale bandnavnet.

Når Gingerelvis med venner nå ønsker å fylle Oslo Spektrum søndag 1. desember, er det med stjernespekkede …Like Clockwork – deres første album på seks år – i den såkalte baklomma. En utgivelse vår anmelder Totto Mjelde erklærer seg godt fornøyd med – samtidig som han trekker frem lengstelåta «I Appear Missing» som bandets karrierebeste i spalten Topp 5: Queens of the Stone Age.

Les mer: Anmeldelse av …Like Clockwork (4/6)

I en verden full av fiks bandmerchandise, føles det også helt naturlig at Queens of the Stone Age har noe snop å by på fra den fronten. Altså: Nå kan du få kjøpt deg noe så spenstig som en kombinert USB-brikke og flaskeåpner i børstet stål – med bandets siste album på. Homme og gjengen ser ut til å ha litt ironisk distanse til opplegget, og har i den anledning huket inn komiker Fred Armisen (kjent fra Saturday Night Live og Portlandia) til å selge deg minnepinnen i autentisk TV-shopstil.