Justin Timberlake med ny låt

Etter seks års stillhet slipper Timberlake den Jay-Z-gjestede låta »Suit & Tie». Når albumet slippes vil han ikke røpe, men det forventes i løpet av året.

Den siste uken har det vært mye snakk om Justin Timberlake og hans nye låt i samarbeid med Jay-Z. I forrige uke la han ut en video via Twitter, der han vandrer i gangene av et plateselskap og snakker om sin solokarriere. I løpet av de ti siste årene har skuespilleren og artisten kun gitt ut to album, men nå er han tilbake med ny låt og oppdatering på hans nye album.  Nylig avslørte artisten selv i et åpent brev til fansen at han har jobbet hemmelig i studio – og at 2013 vil bli et stort år.

Justin Timberlake sin nye låt ''Suit & Tie''. (Foto: Promo)
Justin Timberlake sin nye låt »Suit & Tie». (Foto: Promo)

– Dette året kommer til å bli spennende. Siden juni i fjor har jeg vært i studio og jobbet rolig med musikken, uten å ha noen forventninger til det, forklarer han i brevet.

Hør «Suit & Tie» her!

– Beste tiden i karrieren min

Videre skriver han at tiden i studioet har vært den beste tiden i hans karriere så langt, siden han verken har hatt tidspress eller regler å forholde seg til.

– Jeg kunne ikke vært mer begeistret for det jeg nå har kommet opp med. Dette albumet er fullt av inspirasjon fra hva jeg hørte på da jeg vokste opp – samt noe nytt. Jeg kaller det The 20/20 Experience, forklarer han.

Låta, som er Timberlakes første på seks år, er Timbaland-produsert og har Jay-Z med som gjest.

I tiden han ikke laget musikk har han fortsatt vist seg frem i rampelyset, både som klesdesigner og skuespiller i filmer som The Social Network, Bad Teacher og Friends With Benefits.

Se smakebiten «I’m Ready»:

Albumslipp i 2013

Justin startet sin karriere på 90-tallet i popgruppen N’ Sync, som slo gjennom med låter som »I Want You Back», »Bye Bye Bye» og »Tearin’ Up My Heart». Etter boyband-perioden ga Timberlake ut sitt første soloalbum, Justified, i 2002, og fire år senere kom andrealbumet Futuresex/Lovesounds. I mellomtiden har han også gjestet morogruppen The Lonely Island.

Han vil foreløpig ikke sette en bestemt dato på sitt tredje album, men forteller at The 20/20 Experience vil komme i løpet av 2013.

Justin Timberlake – »Cry Me A River»

N’ Sync – »Bye Bye Bye»