Kan gå glipp av 20 millioner dollar

Axl Rose krever kompensasjon for bruk av Guns N’ Roses’ «Welcome To The Jungle» i et Guitar Hero-spill.

Under en rettshøring på torsdag indikerte høyesterettsdommeren Charles Palmer at han vurderer å avvise Axl Roses søksmål på hele 20 millioner dollar, som utgjør i underkant av 110 millioner norske kroner. Søksmålet er rettet mot Activision Blizzard, produksjonsselskapet bak det meget populære spillet Guitar Hero III, melder The Hollywood Reporter.

Slash på "Guitar Hero"-coveret og Axl Rose. (Foto: Promo, NTB Scanpix, AFP, Paul Bergen)
Slash på «Guitar Hero»-coveret og Axl Rose. (Foto: Promo, NTB Scanpix, AFP, Paul Bergen)

Saken omfatter to hovedelementer: Bruk av en sang uten tillatelse – og solid porsjon godt, gammeldags grums mellom de tidligere bandkollegene Rose og Slash.

Hevder han ble lurt

Vokalist Axl Rose fra Guns N’ Roses påstår at han ble lurt til å godkjenne den klassiske rockelåta «Welcome to the Jungle» til videospillet Guitar Hero III.

Han mener også at da forhandlingene med Activision Blizzard var i gang, skulle ikke et eventuelt samarbeid med selskapet innebære referanser til Slash – den forhenværende Guns N’ Roses-gitaristen som Rose har vært i klammeri med i over to tiår – samt gitaristens band Velvet Revolver. Slash er et av det nevnte spillets frontfigurer.

Ble lovet eget videospill

Men nå kan det virke som om Rose reagerte for sent. Søksmålet ble sendt inn november 2010, tre år etter at spillet ble lansert i oktober 2007. Rose hevder på sin side at han ikke oppdaget dette på et tidlig stadie, men dokumenter som er fremlagt i retten viser at Roses agent sendte produksjonsselskapet en e-post og påpekte «overtrampet» da spillet kom ut.

– Grunnen til at jeg ikke saksøkte i 2007, er fordi Activision tilbød meg et videospill som kompensasjon for omstendighetene rundt Guitar Hero III, uttalte vokalisten i høringen.

Likevel ser det mørkt ut for den eksentriske rockehelten. Dommeren Palmer mener at saken er foreldet, mens Roses forsvarer tilbakeviser dette. De to partene er uenige om ankefristen i den opprinnelige kontrakten mellom vokalisten og Activision.

«Welcome To The Jungle»: