– Kanye kopierte albumet mitt

Det sier T-Pain i et fersk intervju.

Kanye West. (Foto: NTB Scanpix, AP, Charles Sykes)
Kanye West. (Foto: NTB Scanpix, AP, Charles Sykes)

6. desember markerer 10-årsjubileet for da T-Pain lanserte debutplaten Rappa Ternt Sanga, albumet som inneholder hits som «I’m ‘n Luv (Wit a Stripper)» og «I’m Sprung».

Utgivelsen styrket bruken av auto tune som virkemiddel i popmusikk. Auto tune er i grove trekk en prosessor som forandrer vokal og instrumentering.

– Forsøker ikke å være en dick, men …

I et intervju med Billboard ble Florida-artisten spurt om hvordan lydbildet på albumet holder seg relevant. På svaret la 32-åringen, som har vunnet to Grammypriser, ingenting i mellom.

– Kanye Wests 808s & Heartbreak (fra 2008) var en direkte kopi av Rappa Ternt Sanga. Jeg forsøker ikke å være en dick her, men Kanye fortalte meg – bokstavelig talt – at han hørte på Rappa Ternt Sanga og deretter spilte han inn 808s & Heartbreak.

Hør 808s & Heartbreak og Rappa Turnt Sanga i Spotify

Mener hele bransjen er inspirert av ham

T-Pain forteller også at West inviterte ham til studio for å få albumet hans til å høres ut som T-Pain sitt. Han tilføyer at arbeidet hans og den tilhørende påvirkningen har resultert i mange priser – for andre artister.

Rappa Ternt Sanga er fortsatt relevant fordi lydbildet er utbredt i hele bransjen. Det kommer aldri til å stoppe.

T-Pain, som for øvrig sang uten auto tune i en mye omtalt NPR-opptreden i fjor, mener West og andre hiphop-produsenter ikke er alene om å la seg bli tungt influert av hans åndsverk.

– Det gjelder også pop, techno, dubstep og annet. Alt dette startet med meg, sier T-Pain.

Se musikkvideoen til «I’m ‘n Luv (Wit a Stripper)»: