Kanye West digger norsk nykommer

Lil Halima har kun to offisielle singler ute og har allerede blitt lagt merke til av verdensstjernen.

Ting har skjedd i rekordfart for norske Lillian Halima Anderssen, aka Lil Halima, siden hun først ble oppdaget på Instagram av Universal vinteren 2017. En platekontrakt og to singler senere har 19-åringen fra Bardu i Troms virkelig blitt en av artistene det er verdt å følge med på fremover, og nylig fikk også selveste Kanye West øynene opp for den ferske artisten.

Lil Halima har nemlig malt coverne til debutsinglene «Abstract» og «Train» selv. For noen uker siden våknet hun opp til en mail fra manageren sin som fortalte at en agent hadde spilt den ene låta hennes mens han var sammen med den amerikanske rapperen.

https://www.instagram.com/p/BkIhSusgAGe/?hl=en&taken-by=lilhalima

– Kanye så coveret og lurte på hvem som hadde laget det, og sa, «That’s cool, maybe I will contact her people», forteller Lil Halima.

– Det er veldig kult. I et sekund virket Kanye veldig menneskelig. Det er vel nettopp det, han er jo et menneske. Så er vel heller det at en sykt flink og dyktig artist likte kunsten min som er kult, mer enn at han er så sykt kjent.

«I would lose my train to stay»

Lil Halima er vokst opp midt i skogen i Bardu. Det tar en halvtime å kjøre til matbutikken og hvis ikke nærmeste nabo er hjemme, tar det femten minutter å gå til neste. Da må man ha noe å finne på.

– Jeg kjeda meg og fikk ikke lov til å se på TV og sitte på PC-en så mye, så da begynte jeg med maling og musikk, sier hun.

Etter videregående flyttet nordlendingen til Oslo for å studere lyd- og musikkproduksjon. I mars ble hun en av favorittene på by:Larm til tross for at hun kun hadde låter tatt opp på mobilen ute på SoundCloud. Debuten med Universal kom først i April da hun slapp «Abstract».

Nylig slapp hun oppfølgeren «Train», en elektropop-låt som handler om tingene man tenker på mens man sitter på toget. Se liveopptreden av låta øverst i saken.

– Den ble til på en togtur hjem fra kjæresten. Det er ganske rett fram akkurat det jeg synger om i sangen, som gikk gjennom hodet mitt på den togturen, forteller Lil Halima.

Flytter hjem

Snart skal hun derimot hjem-hjem. Til Bardu i nord. Der hun lærte å male og lage musikk.

– Jeg har bodd i Oslo i ett år, men jeg blir sliten av å møte mange nye folk, så nå skal jeg hjem til Bardu og slappe av. Mitt indre tempo er mye saktere enn tempoet her i byen. Jeg føler jeg er midt oppe i noe som går altfor fort, sier hun.

Lil Halima har likevel lært av å være ukomfortabel.

– Jeg må være sta for å få til noe større i verden. Det er veldig lett når man kommer inn i studio som jente at man bare setter seg bakerst selv om man egentlig vil sitte i den store stolen ved miksebordet. Noen av høydepunktene mine det siste året har vært i studio, på de dagene hvor ting bare har føltes helt riktig, forteller Lil Halima.

Det første hun skal gjøre når hun kommer hjem er å klemme på familien, gå en tur i skogen og høre på at det ikke er noen lyder ute etter å ha bodd på Birkelunden med trikken som nærmeste nabo.

– Ved siden av kunsten og musikken tenker jeg å starte å lese masse bøker igjen og finne noe nytt å lære meg, sier Lil Halima.

Snart er hun klar med ny singel og musikkvideo før hun slipper debut-EP-en i oktober.