– Beck burde gitt prisen til Beyoncé

Kanye West tøyset da han stormet scenen under nattens Grammy-utdeling, men han er likevel ikke fornøyd med prisvinneren av årets album.

Kanye West dukket opp på scenen da Beck (i bakgrunnen) skulle motta prisen for "årets album". (Foto: NTB Scanpix, Robyn Beck)
Kanye West dukket opp på scenen da Beck (i bakgrunnen) skulle motta prisen for “årets album”. (Foto: NTB Scanpix, Robyn Beck)

Årets Grammy-utdeling forløp uten noen store skandaler, men det var et øyeblikk som sannsynligvis fikk enkelte til å sette sprudlevannet fast i halsen.

Da Beck skulle motta prisen for “årets album” fikk han nemlig uventet selskap på scenen av rapperen og spøkefuglen Kanye West.

West var åpenbart truende til å kuppe mikrofonen, slik han gjorde mot Taylor Swift i den famøse hendelsen fra 2009, men det hele viste seg å bare være en spøk – med en seriøs undertone.

Se opptrinnet lengre nede i saken.

– Burde gitt prisen til Beyoncé

Den alternative rockeren Beck utkonkurrerte de andre “årets album”-nominerte Beyoncé, Ed Sheeran, Sam Smith og Pharrell Williams, med sin Morning Phase-plate.

Les også: Sam Smith ble nattens store Grammy-vinner

Men da han gikk opp på scenen for å holde takketalen sin, fulgte altså Kanye etter. Heldigvis forsvant han like fort og det hele var bare en spøk, men Beck så likevel ganske fortumlet ut etterpå.

Men i et intervju etter scenestormingen, gjengitt av Vanity Fair, innrømmer Kanye at han ikke synes Beck fortjente prisen.

– Beck må respektere artisteri, og han burde gitt prisen til Beyoncé, raljerte Kanye og fortsatte:

– Jeg er her i kveld for å kjempe for kreativiteten. Jeg sa ikke noe på scenen i kveld, men dere visste alle hva det betydde da jeg troppet opp på scenen.

Stormet scenen tidligere

Scenestormingen er en tydelig referanse til MTV Video Music Awards i 2009. Da var også Kanyes gode venn Beyoncé nominert, men det var popstjernen Taylor Swift som stakk av med prisen for “årets video av en kvinnelig artist”.

Det var tydeligvis ikke Kanye enig i, og han inntok derfor scenen under Swifts takketale. Rapperen kuppet mikrofonen, og proklamerte:

– Taylor, jeg er virkelig glad på dine vegne, og jeg skal la deg få fortsette, men Beyoncé har en av tidenes beste videoer.

Se Kanye Wests scenestorming under årets Grammy-utdeling:

Se Jay Z og Beyoncés reaksjon:

Kanye West ga tydelig uttrykk for hvem han mente fortjente prisen for “årets album”:

Se Becks takketale: