Katy beskyldt for å kopiere

Flere publikummere har reagert på at Katy Perrys nye show er overraskende likt Lady Gagas.

På torsdag åpnet singelaktuelle Katy Perry verdensturnéen Prismatic World Tour i Belfast i Nord-Irland.

Les også: Anmeldelsen av Katy Perrys siste album Prism her

I etterkant av turnéens aller første konsert, anklaget noen Lady Gaga-tilhengere på Twitter vestkyst-stjerna for å stjele elementer fra Gagas spektakulære show The Born This Way Ball.

Grønn parykk, skjellbikini og en metallhest skal være noen av likhetene mellom de to konsertshowene, som publikum så ut til å reagere på.

Lik stil

Det er ikke til å legge skjul på at de to pop-prinsessene ligger nære hverandre i sine visuelle uttrykk og at de begge ser ut til å hylle det rare, spesielle og grensesprengende. Da er det naturligvis fort gjort at plagiatanklagene kommer på løpende bånd. Nå har også Lady Gaga selv gått ut mot Katy Perrys show på twitter med følgende kryptiske tweet, tydelig rettet mot Perry.

bildetekst her!
For over ett år siden la Lady Gaga ut et bilde av sitt nye, grønne hår. (Foto: Instragram, @Ladygaga). I forrige måned gjorde Katy Perry det samme, men er det herming? (Foto: Instagram, @katyperry)

Kranglet før

Det er ikke første gang de to eksperimentelle popartistene slenger med leppa til hverandre. Under Grammy-prisutdelingen i 2012 spurte hver av artistenes team arrangørene om at de to sangerinnene kunne få sitte så langt unna hverandre som mulig, for å unngå «ukomfortable situasjoner», ifølge nettmagasinet The Source.

Les også: Lady Gaga avviser at plateselskapet tapte penger

Det hele skal ha startet samme år da Katy Perry, som er datter av en prest og kommer fra en veldig kristen bakgrunn, gikk ut mot det hun mente var blasfemiske tendenser i Lagy Gagas stil, sanger og musikvideoer. Den gangen twitret Katy følgende:

– Using blasphemy as entertainment is as cheap as a comedian telling a fart joke.


Reaksjoner på Twitter