The Killers hyller publikum

Før P3Sessions hyllet The Killers sitt eget publikum. Les en smakebit fra vårt intervju med bandet her!

The Killers tok tidlig i 2010 en pause etter å ha tilbragt store deler av seks år på veien, men har i sommer returnert til scenen. Tirsdag kveld spilte bandet sin eneste konsert i Norden i 2012. Bandet ble invitert til å spille for 1200 heldige, utvalgte P3-lyttere på Sentrum Scene.

The Killers har spilt i Norge flere ganger tidligere, her på Hovefestivalen i 2009. Foto: NRK.
The Killers har spilt i Norge flere ganger tidligere, her på Hovefestivalen i 2009. Foto: NRK.

Før konserten på Sentrum Scene fikk vi snakke med vokalist Brandon Flowers og trommis Ronnie Vannucci Jr, som er utrolig positive i forhold til sitt eget publikum.

– Trenger ikke energi

De forteller oss om hvilke låter som er deres livefavoritter. og Vannucci framhever at energien nesten kommer gratis når de spiller hitlåta «When You Were Young» – låta som blant annet har solgt til platina i USA.

– Jeg liker «When You´re Young». Det føles akkurat som om vi ikke trenger å bruke noe energi når vi spiller den låta. Det er akkurat som om noe annet skaper energien. Det er låta vi alltid kan stole på, sier Vannucci.

Dermed er også storhiten en låt bandet ofte avslutter sine konserter med.

– Folk sier at alt handler om førsteinntrykk, men å avslutte med et smell … det er sånn vi ser det antar jeg, sier Brandon Flowers.

– En masse konfetti

– Det er akkurat som med sånne smellbonboner, der du trekker i en snor så kommer det en masse konfetti. Dette er det musikalske svaret på en sånn en, mener Vannucci.

Høydepunkter fra konserten med The Killers og resten av intervjuet får du i NRK Lydverkets sesongpremiere 12. september, og i sin helhet på NRK1 senere samme måned.