Krisetallene fortsetter for Thicke

Har solgt under 54 eksemplarer i Australia. – Klisjéfylt, banalt og altfor utleverende, mener musikkanmelder.

Det er ikke alltid lett å være en verdenskjent popstjerne. Hvert fall ikke når musikken ikke når fram til publikum – som er nettopp det som skjer med Robin Thicke for tida.

Robin Thickes nye album selger dårlig verden over. Foto: NTB Scanpix
Robin Thickes nye album selger dårlig verden over. Foto: NTB Scanpix

På onsdag kom det fram at hans nye album Paula, som er et forsøk på å vinne kona Paula tilbake, har solgt 530 eksemplarer i Storbritannia.

Men disse tallene ser forholdsvis store ut når de plasseres ved siden av salgsrapporter fra Australia.

Det ser nemlig ut til at krisetallene fortsetter for Thicke, som hadde stor suksess med låta «Blurred Lines» i fjor. Ifølge NME har den nye skiva, Paula, solgt mindre enn 54 eksemplarer i Australia.

Voldtektsbagatelliserende innhold

Anmelder i Aftenposten, Eirik Aimar Engebretsen, tror grunnen til at Thickes album ikke når fram er rett og slett fordi det er et ganske dårlig album.

– I tillegg har kanskje en del folk en litt flau smak i munnen etter å ha kost seg litt for mye med «Blurred Lines» etterhvert som de innså at sangen har et ytterst tvilsomt, nesten voldtektsbagatelliserende innhold, forteller han til P3.no og fortsetter:

– Albumet mangler først og fremst gode låter.

– Thicke har jo tidligere bevist at folk er villige til å lukke øynene for ganske så mye, så lenge låten får deg til å danse.

Det siste året har vært er turbulent år for den amerikanske sangeren.

I fjor fikk han mye pepper i pressen etter han og Miley Cyrus twerket seg frekt gjennom låta «Blurred Lines» på MTV Video Awards, og ikke lang tid etter ble det slutt mellom han og kona, Paula Patton, gjennom ni år.

(Saken fortsetter under videoen)

Terningkast to

Aimar Engebretsen trillet terningkast to på Paula for Aftenposten, og skrev blant annet:

«Hitmakeren Robin Thicke prøver for hardt på å vinne tilbake sin fraseparerte kone, og for lite på å lage bra låter».

P3s musikkanmelder, Trine Aandahl, er enig med Engebretsen i at albumet er for svakt.

– Jeg synes det er helt logisk at Paula selger dårlig. Det er et svakt, tidvis forferdelig, album – klisjéfylt, banalt og altfor utleverende. Egentlig er det deilig å se at salgstallene står i forhold til innhold, det er jo ikke alltid det skjer, sier hun og legger til:

– Det virker som Robin Thicke igjen prøver å kopiere Marvin Gaye, som ga ut skilsmissealbumet Here, My Dear i 1978. Men avstanden mellom dem er milelang, og det hele blir ekstra flaut siden Robin Thicke ble saksøkt av nettopp Marvin Gayes barn etter fjorårets landeplage «Blurred Lines», som startet identisk som Gayes «Got To Give It Up».

Et elendig kvinnesyn

Det nye albumet til Thicke nådde så vidt opp til hitlistene i Stobritannia – og karret seg til en 200. plass. Ifølge The Guardian har ikke plata nådd store høyder i hjemlandet heller.

I tillegg til låta «Blurred Lines», er Thicke kjent for sitt syn på kvinner. I musikkvideoen til låta er nemlig Thicke, Pharrell og T.I omgitt av mer eller mindre avkledte, velvillige damer – noe som satte fyr på kommentarfeltet.

Dette er også noe Aandahl påpeker, og mener Thicke er blant musikkbransjens minst sympatiske figurer.

Les også: Bytter Kjønnsroller i nakenvideo

– Han mangler egenarter og gjør karriere på pastisjer, hvilket heldigvis har straffet seg nå. I tillegg har han et elendig kvinnesyn, som kom til uttrykk både i teksten og videoen til «Blurred Lines», og i et intervju om nevnte video, hvor han sa at det var «gøy å nedverdige kvinner».

Eirik Aimar Engebretsen, forteller videre at lytterne tvinges inn i han og hans fraseparerte kones privatsfære på det nye albumet – noe han ikke setter særlig pris på.

– Det er isolert sett ikke noe galt i å være personlig i popmusikk, det kan tvert imot ofte være en styrke. Men måten Thicke gjør det på her, hvor han fremstår like deler creepy og stakkarslig, appellerer nok til ytterst få.

– Hva må Thicke gjøre for å nå like store høyder som «Blurred Lines»?

– Det er sannelig ikke lett å si. Thicke har aldri vært så stor som man skulle tro basert på «Blurred Lines»-suksessen. Den populariteten er et avvik sett opp mot resten av karrieren. Så han er kanskje ikke etablert nok som superstjerne til at det er naturlig å tro at han vil nå de samme høyder igjen. Han trenger rett og slett et nytt avvik av samme størrelse som «Blurred Lines» for å komme seg dit igjen. Men pengene mine er på at det ikke skjer.