Psykopaten Tor

Lars Lillo-Stenberg forklarer hvordan en av de Lillos’ signaturlåter, «Kokken Tor», ble til.

– Hadde det ikke vært for at de andre ikke hadde møtt opp til øving, så hadde låten «Kokken Tor» aldri blitt noe av, sier Lars Lillo-Stenberg om det velkjente sporet i videoen du ser rett over.

Lydverkets reporter Siri Knudsen har møtt den sindige de Lillos-vokalisten, som forklarer at en del tilfeldigheter gjorde at «Kokken Tor» så dagens lys. Det kommer frem at «Kokken Tor» er basert på et restaurantbesøk da Lillo-Stenberg var 23 år.

Flørting og trusler

Lillo-Stenberg i prat med Lydverkets Siri Knudsen. (Skjermdump, NRK P3)
Lillo-Stenberg i prat med Lydverkets Siri Knudsen. (Skjermdump, NRK P3)

– Æ ser med en gang at du er en fin type, du kommer fra et godt møblert hjem. Du er vakker, fikk han høre av en mann i lokalet. Lillo-Stenberg følte seg gjennomskuet som en Frogner-type og dro frem oppholdet sitt i Marinen. Det hisset mannen opp og nordlendingen vekslet mellom å gi komplimenter, flørte og være overkant krass.

– Det var nokså psykopatisk oppførsel. Jeg likte ikke situasjonen. Han truet med bank, forklarer han til Lydverket.

Tor rimer på bord

Låten er altså basert på en sann historie. Men hvordan dukket navnet Kokken Tor opp? Det måtte rime på «bord», forklarer den vestkant-oppvokste frontfiguren.

Samtidig får vi vite at trusselen som vi hører i slutten av sporet ikke er sann. – Jeg vet ikke om jeg sa noe … kanskje jeg sa «dette var ikke så hyggelig». Muligens. Kanskje jeg ikke sa dét en gang. Nei, jeg veit ikke, avslutter Lillo-Stenberg.

Husk å se Lydverket på NRK2 kl. 2130 på onsdag!