Kritisk til Grammy

Samtidig som Grammy-prisene ble delt ut strømmet en ikke-nominert Justin Bieber ny musikk til fansen. Grammy får kritikk for å ikke følge med i tiden.

Justin Bieber satt hjemme og holdt en live videostrømming hjemmefra midt under utdelingen. Strømmingen ble satt opp fordi han ikke hadde blitt nominert, og han brukte da heller tiden på å svare fans. Han spilte også av det som skal være en kommende låt. Tittelen skal være «You Want Me», men som Bieber skriver på Twitter, er ikke låta ferdig enda.

Les også: Dramatikk rundt Grammy Awards.

Dessverre for fansen som fulgte Biebers strømming, krasjet den på grunn av overflod av seere.

Justin Biebers manager Scooter Braun reagerer på at hans klient ikke har fått noen Grammy-nominasjoner. Foto: Twitter.
Justin Biebers manager Scooter Braun reagerer på at hans klient ikke har fått noen Grammy-nominasjoner. Foto: Twitter.

Ikke fornøyd

Da Grammy-nominasjonene ble klare i Desember, var ikke Biebers manager, Scooter Braun, spesielt fornøyd med manglende Bieber-nominasjoner. Han twitret blant annet dette: «Jeg er så uenig. Gutten har fortjent bedre», og «Gutten leverte jo. Digert suksessfullt album, utsolgte konserter, og han overvant folket».

Bieber selv var heller ikke fornøyd med å ikke bli nominert, men var mer ydmyk i sine uttalelser. Han forklarte at han hadde sett frem til å ha en mulighet til å bli nominert, men da det ikke ble noe av, gledet han seg til det en gang vil skje.

– Jeg er så ung. Jeg er bare 18 år enda. Jeg er bare så takknemlig for at jeg får drive med det jeg elsker hver dag.

Se og hør deler av sangen og videostrømmen til Bieber.

Støttende Guardian-kritikk

I et blogginnlegg skriver Guardian at Grammy-utdelingen mangler mangfold. De mener at Grammy ikke reflekterer det beste av ny musikk som industrien har å by på. I innlegget langer de ut mot flere av artistene som opptrådte natt til mandag, både for dårlig fremføring, og fokus på alt annet enn musikk.

«Også var det opptredenen til Carrie Underwood, hvor kjolen var mer interessant – og animert – enn det hun var.»

Foto: Scanpix/Mike Blake. REUTERS Photos.
Carrie Underwood under årets Grammy Awards. Foto: Scanpix/Mike Blake. REUTERS Photos.

Les hele innlegget på Guardians hjemmeside.

De fortsetter med å beskrive sitt syn på måten artistene vinner på. Stemmesystemet skal etter deres mening være helt på trynet, og de forklarer at det er bare folk som egentlig ikke hører spesielt mye på musikk som stemmer.

«More problematic, though, is the sense that the people doing the voting are your grandparents, based on a name they heard the checkout girl mention in the drugstore a couple of years ago.» – Guardian


Les også: The Black Keys rocket Grammy Awards, med liste over de viktigste prisene.

Hva synes du om Biebers strømmingstunt og Guardians uttalelser? Si din mening i kommentarfeltet!