Kvelertak leder når folket bestemmer!

Rogalandsrockerne ligger best an i kappløpet for å bli «Årets Live» på P3 Gull, men du har fortsatt mulighet til å stemme på din favoritt!

På fredag offentliggjorde P3 de nominerte artistene i tre av de fire ulike kategoriene.

I kappløpet om å bli «Årets Live», som stemmes frem av publikum, ledet Kvelertak mandag ettermiddag, foran de andre nominerte som er Bendik, Kaizers Orchestra, Karpe Diem og Honningbarna.

Slik er stillingen foreløpig:
Kvelertak: 33 prosent
Kaizers Orchestra: 23 prosent
Honningbarna: 19 prosent
Karpe Diem: 18 prosent
Bendik: 6 prosent

– Fett! Tusen takk til alle som har stemt på oss til nå. Konkurransen vi skal opp i mot er beintøff og alle de andre nominerte bandene er råbra live. Så for å få det i mål, fortsett å stemme på oss! Vi gleder oss til P3 Gull, sier Kvelertak-gitarist Maciek Ofstad.

Kvelertak-vokalist Erlend Hjelvik hadde ikke helt troen på at Kvelertak kunne toppe avstemmingen, men er veldig fornøyd med de som har stemt på dem til nå:

– Det er jo dødsfett! Jeg må innrømme at jeg har vært litt skeptisk til om det i det hele tatt var mulig å lede noe som Kaizers Orchestra og Karpe Diem var nominert til og, men det viser jo bare at vi har dødsbra fans. Så jeg vil bare si tusen takk for de stemmene vi har fått til nå, fortsett sånn!

Det er fortsatt mulig å stemme på det bandet du mener fortjener å bli kåret til «Årets Live».

Avstemmingen er åpen helt frem til fredag 8. november kl. 08.00.

Stem på «Årets Live» her!

Mats Borch Bugge er musikksjef i NRK P3. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)
Mats Borch Bugge er musikksjef i NRK P3. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

Alle synger på norsk

Ikke nok med at alle de nominerte i «Årets Live» er kjent for å være fenomenale live-band, synger samtlige også på norsk. Det synes P3s musikksjef, Mats Borch Bugge, er gøy.

– Dette er ekstra hyggelig og kult fordi det ikke foreligger en bevisst strategi for å nominere artister som synger på norsk til «Årets Live», det er rett og slett de fem som er best.

Hylle norske artister

Prisene deles ut under et forrykende show 29. november på Sentrum Scene i Oslo, med opptredener av artister som Envy, Truls og Emilie Nicolas. Prisutdelingen ledes av programleder Live Nelvik og sendes direkte på NRK 3 og NRK P3.

– Det er helt fantastisk at P3 endelig får sin egen prisutdeling, både for artist-Norge og alle som i de siste 20 årene har hatt et nært og lidenskapelig forhold til kanalen. At samtlige av de fem nominerte til «Årets Live» synger på norsk, sier mye om nivået blant norske artister i 2013, sier Live Nelvik.

Etter 20 år som garantist for ny norsk musikk arrangerer NRK P3 for første gang utdeling av musikkprisen P3 Gull. Prisutdelingen skal hylle unge norske artister og vise frem det fantastiske mangfoldet i dagens musikk-Norge.

– Prisutdelingen reflekterer P3s mål om å løfte frem den beste norske musikken, sier P3s musikksjef Mats Borch Bugge.

De øvrige nominerte er:

Årets låt:
Envy – «Am I Wrong»
Truls – «Out Of Yourself»
Emilie Nicolas – «Pstereo»
Röyksopp + Susanne Sundfør – «Running To The Sea»
Blood Command – «High Five For Life»

Årets nykommer:
Truls
Cashmere Cat
Emilie Nicolas
Lemâitre
CLMD