Lady Gaga ut i verdensrommet

Den eksentriske popstjernen skal etter planen synge én låt om bord et romskip i bane rundt jorden.

Lady Gaga er ikke fremmed for å tøye grenser og hun har også en viss interesse for verdensrommet, som hun har vist ved å kalle en av låtene fra sitt kommende ARTPOP-album for «Venus».

Les også: – To romvesener som har sex

Nå skal hun visstnok kombinere både grensetøyingen og rominteressen, og ifølge US Weekly bli den første popstjernen til å opptre i verdensrommet.

Synger én låt

Et av Virgin Galactics romskip. Foto: Virgin Galactic
Et av Virgin Galactics romskip. Foto: Virgin Galactic

Lady Gaga skal etter planen, tidlig i 2015, sette seg på et Virgin Galactic-romskip, fly opp til høyde på nærmere 100 kilometer og synge én låt. Selv om den tynne atmosfæren kan by på problemer for popstjernen, skal hun trenes opp før hun begir seg ut på romreisen.

– På grunn av atmosfæren er hun er nødt til å gjennomføre en måned med vokaltrening, sier en kilde til US Weekly.

Det utenomjordiske stuntet arrangeres som en del av den tre dager lange, høyteknologiske festivalen Zero G Colony, som tar plass på Spaceport America i New Mexico. Festivalen skal visstnok by på både underholdning i verdensklasse og banebrytende teknologi.

Livsforsikring

Lady Gagas opptreden skal ta plass under daggry av tredje festivaldagen, som er rundt seks måneder etter den første kommersielle Virgin Galactic-flyvningen skal finne sted.

En kilde sier til US Weekly at den historiske begivenheten kommer til å bli ulikt alt annet verden har sett før, og kan også røpe at popstjernen slett ikke er sikker på at alt skal gå knirkefritt for seg.

– Hun har skaffet seg en vanvittig livsforsikring.

Ikke den første

Lady Gaga blir kanskje den første verdenskjente popstjernen som synger i bane rundt jorden, men får ikke æren av å bli det første mennesket som noensinne spiller en låt i verdensrommet.

Det har nemlig blant annet astronauten Chris Hadfield gjort tidligere. Han covret David Bowies «Space Oddity» om bord på den internasjonale romstasjonen, ISS, tidligere i år. Hadfield spilte også inn den første utenomjordiske musikkvideoen, som du kan se under.

Tror du Lady Gaga kommer til å gjennomføre stuntet? Si din mening i kommentarfeltet!

Se Chris Hadfield covre «Space Oddity»:

Se musikkvideoen til Lady Gaga – «Applause»: