Lærer engelsk av Bob Marley

Studenter som vil forbedre engelsken sin tyr til reggae-legendens musikk.

Studien er utarbeidet av Kaplan International Colleges. Den avdøde jamaicanerens tekster bistår brorparten av dem som ønsker å forbedre engelsken, melder utdanningsinstansen.

Funnet er basert på en undersøkelse hvor de spurte hundretalls av nåværende og tidligere studenter som har studert på Kaplan. Undersøkelsen innebar hvorvidt TV- og filmtitting, videospill og ikke minst musikklytting øker engelskkunnskapene.

Styrker språkforståelsen

Kaplan oppdaget at å lytte til musikk hjalp 80% av folkene til å lære seg engelsk. 14% prosent mente at Bob Marley, den ikoniske reggaesangeren med låter som «No Woman, No Cry», «Stir It Up» og «One Love», er de mest nyttige for å styrke deres forståelse av det engelske språket.

Les: Den nyfrelste gangstarapperen Snoop Dogg forteller om sin transformasjon til reggaestjernen Snoop Lion

Madonna i Telenor Arena og Michael Jackson i "Thriller"-videoen. (Foto: Per Ole Hagen, NRK / Skjermdump)
Madonna i Telenor Arena og Michael Jackson i «Thriller»-videoen. (Foto: Per Ole Hagen, NRK / Skjermdump)

Foran Lady Gaga og Justin Bieber

Marley, som døde 36 år gammel i 1981, toppet undersøkelsen foran andre prominente artister. Michael Jackson og Madonna endte på henholdsvis elleve og åtte prosent av de spurte. Rockeheltene i Rolling Stones eller The Beatles nådde ikke opp. Dagens superstjerner som Lady Gaga og Justin Bieber klarte kombinert å samle kun sju prosent.

Les: Justin Bieber er den første personen som har nådd tre milliarder Youtube-visninger

– Min fars musikk har beveget mange mennesker. Det er spennende å få vite at hans tekster kan forbedre elevenes forståelse av det engelske språket, sier Cedella Marley (45), Bob Marleys førstefødte datter.