– Låta handler om å være usikker

Jannicke Forsgren har aldri spilt låtene sine live – selv om de er så bra at hun har blitt valgt til Ukas Urørt.

– Akkordrekka laget jeg for mange år siden med en annen melodi og jeg glemte sangen. Begynte å spille på den igjen en kveld og kom da på en ny melodi.

– Teksten utviklet seg utifra at jeg hadde linja «I`m on my way to nowhere». Det er noe jeg har følt på til tider. Å ha en lidenskap til musikk og være alene om det og ikke vite hvor det vil bringe deg. Det er det låta handler om. Å ikke vite hva neste steg er og være usikker, sier Jannicke Forsgren (28), som er Ukas Urørt, om låta «On My Way».

P3 Urørt mener:

Jannicke Forsgren dukker opp fra landlige strøk utenfor Trondheim og overrasker innenfor en sjanger det lenge har vært lite å plukke i på Urørt. «On My Way» er en usedvanlig fengende og velklingende poplåt med sjarme i hver akkord.

Profil: Jannicke Forsgren på Urørt

Når og hvordan startet du å lage musikk?

– Begynte å spille gitar da jeg var 20 år og ble fort ivrig. Lærte ved å høre på musikk å spille etter. Hadde tidlig et ønske om å lage egen musikk, men det er de siste par, tre årene jeg har skrevet låter. Jeg har også hatt mye fokus på vokal og brukt mye tid på å finne ut hvordan jeg vil synge og bruke stemmen. Spilte på meg senebetennelse for tre år siden, så nå spiller jeg lite gitar.

Hvordan går du frem når dere lager musikken?

– Jeg har bare spilt inn disse to låtene jeg har lagt ut på Urørt. Jeg spilte inn demo som broren min fikk høre og han hjalp meg i studio. Ettersom han er dreven fikk han ta styringen i arrangement og lydbilde.

Broren til Jannicke er Marcus Forsgren, kjent fra band som The Lionheart Brothers.

Hvordan vil du selv beskrive musikken du lager? Hva er karakteristisk?

– Melodien er viktig og vokalen sentral. Jeg er ikke bevisst på sjanger og er inspirert av mye forskjellig musikk. Jeg liker harmonier og glad i gitar.

Hva er det mest interessante som har skjedd i karrieren så langt?

– Det må jo være å bli Ukas Urørt, det da.

Hva gjør du til vanlig?

– Jeg jobber i barnehage.

Hva er dine inspirasjonskilder – hvorfor akkurat dem?

– De siste årene har jeg hørt mye på Warpaint og Tame Impala. Jeg liker drømmende psykedelia. Kurt Vile har jeg hørt mye på det siste året. Lauryn Hill og Janis Joplin er enestående vokalister.

Hva skjer fremover? Noe spennende på gang?

– Jeg håper å få spilt inn flere låter om ikke alt for lenge. Jeg skal også legge litt vokal på noen av broren min sine låter og det er gøy.

Hvordan ser drømmegigen ut?

–  Nå har jeg aldri framført mine låter, men en drømmegig for meg ville vært å fullstendig glemme seg selv og bare være i musikken.

Nevn en konkret låt du har blitt inspirert av. Hvorfor?

– Warpaints, «Billie Holiday». Enkel, drømmende låt med vakre harmonier. En god melodi.

Når hører du ikke på musikk?

–  Om morgenen når jeg er trøtt.

Når danser du? Hva skal til for å få deg ut på gulvet?

–Nesten aldri. Må iallefall ha en god promille før jeg våger meg ut på dansegulvet.

Hva er ditt første musikalske minne?
– Det må være bordsangen «Du som metter liten fugl».

Hvordan skjønte du at du ville drive med musikk?
–  Jeg så Lauryn Hill på Molde Jazzfestival da jeg var 19 år. Jeg var allerede stor fan, men den kvelden ble jeg fullstendig bergtatt. Jeg forsto at musikk var noe jeg ville utforske og utøve. Det er viktig med forbilder og så finner man sitt eget uttrykk etter hvert.

Sjekk ut alle som har vært Ukas Urørt i 2014.