Låta og bandet reddet hverdagen

Låta «’63» er selve grunnen til at bandet Acres Wild ble til. Nå er de Ukas Urørt med samme låt.

Magnus Askjer Lefsaker (25), vokalist og gitarist i Acres Wild, hadde en periode hvor han følte at livet stod stille, det skulle bli utgangspunktet for låta «’63» og senere bandet Acres Wild.

– For to år siden følte jeg at livet stod stille og jeg trengte et nytt prosjekt. Med denne følelsen lå jeg på sofaen og fantaserte meg inn i klassikerfilmen The Graduate som jeg har filmplakat av på veggen. Jeg kjente meg igjen i hovedpersonen (Dustin Hoffman) sin kjipe likegyldighet. Teksten var altså utgangspunktet for låta, mens melodien surra i hodet da jeg, på samme tid, jobba på skole. Den ble til mens jeg lekte dumpehuske i friminutter på Vinderen Barneskole, forteller Magnus.

Løsningen for Magnus ble å starte Acres Wild, først som soloprosjekt og deretter som liveband. Sammen med de to 25-åringene Simen Følstad Nilsen (elgitar) og Even Ziesler Andenæs (bass), samt 21 år gamle Mads Frøystadvåg Skovdahl (trommer) utformet han folkpopbandet som nå er kåret til Ukas Urørt. Tidligere Ukas Urørt, Bendik Baksaas, har også spilt med bandet og blant annet laget den definerende fløytelyden i låta.

P3 URØRT MENER:

Acres Wild har stor kjærlighet for og kunnskap om den klassiske gitarpoppen. «’63» er tidløst nostalgisk, velkomponert solskinnsmusikk med stor fremtid.

Les og hør mer fra Acres Wild her!

– I bunn og grunn handler låta om å ønske seg litt ufortjent sympati selv om man egentlig har det ganske bra. Dette oppsummert i tekstlinja «It’s Too
Late But Not for Me, I Just Want Some Sympathy».

Jakter den perfekte vokalmelodi

– Musikken vår er en kombinasjon av naive og glade folkpop-melodier og melankolske, bittersøte tekster. Vi jakter på de perfekte vokalmelodiene og bygger låtene rundt denne melodien, uten unødvendige solopartier. Man kan høre at vi er glad i – og har bakgrunn fra country, prog og pop.

Se video av Ukas Urørt-låta:

Inspirasjonskilder

– The Zombies sin ambisiøse, men naive og melodisterke pop er en viktig inspirasjonskilde. Soundet har inspirert oss til å bruke mellotron-samples på det vi lager. Fløyte-lyden på «’63» er for eksempel et mellotron-sample. Vi synes mellotronen, på delt førsteplass med pedal steel, er verdens fineste instrument.

– Andre band vi har hørt mye på er R.E.M og vi elsker Automatic for The People. Vi kan også nevne The Decemberists med deres fengende, geeky og til tider perfekte folkrock. Og Thurston Moore fordi han har definert hvordan Simen spiller gitar.

acreswild_mono_store_03 - Foto_Marita Nielsen (1)

Få skandaler

– Vi er byens snilleste gutter og roter oss ikke borti skandaler. Vi har ikke tid til å rasere hotellrom. I tillegg er det sjelden vi bor på hotell.
I sommer spilte vi på en koselig liten festival hvor Karoline, den veldig hjertelige festivalverten, tok mikrofonen midt under konserten vår og dro allsang over «Gøy på landet». Sånt skjer ikke i byen, verken på Mono eller Revolver.

Elsker å skape musikk

– Det mest interessante i karrieren har vært den spennende studioprosessen hvor resultatet er en EP vi er storfornøyde med. Som musikere er det mest interessante vi kan gjøre å skape musikk.

Vinylslipp

– 31. oktober slipper vi vår første EP Aviate. I høst spiller vi i Trondheim 2.november og i Oslo med slipp av vinyl (dato TBA). Vinylen er til trykk og vi gleder oss veldig til å holde vår egen ferske EP i hånda. Vi gir ut EPen på MiniTravolta, det nystartede minilabelet til Magnus og broren Henning Askjer Lefsaker.

– Å bli Ukas Urørt betyr mye for oss. Vi får vist frem låta vår og får fin oppmerksomhet for musikken. Veldig, veldig gøy.

En siste appell til folket?

– Vår appell til folket er at folket må høre på EPen vår som slippes 31.oktober. I tillegg til «’63» kan man nå sniklytte på «The Golden Plated Door» på Urørtsiden vår.

Hør også intervju med Acres Wild i Urørt på P3, onsdag mellom 21 og 23

Hva er din mening om dette bandet? Legg gjerne igjen en kommentar under.