Låtpremiere: Elsa & Emilie

Den unge popduoen slapp den helt ferske låta «Another Day». Hør den her!

Elsa & amp;Emilie på besøk hos Christine på P3 (Foto: P3 Instagram)
Elsa & amp;Emilie på besøk hos Christine på P3 (Foto: P3 Instagram)

Sytten år gamle Elsa Søllesvik og Emilie Haaland Austrheim har skrevet låter og spilt sammen siden de var 13 år, og har lenge vært lista på P3 med låta «Run». Akkurat nå jobber de med å ferdigstille deres første album som ventes til høsten, og den premiereklare singelen er andre drypp derfra.

– Det er klart vi føler et press etter «Run». Det er viktig at denne låten slår an, så vi er veldig spente, sier Elsa og Emilie.

Tidligere i år gjestet Elsa & Emilie Christine på P3 for å fremføre låta «Run» live, samt covre Lordes låt “Team”. Se det her!

– Den siste tiden har vært veldig travel og det har vært mye multitasking på gang. Dagene varier veldig – alt fra flyturer til Oslo, studioinnspilling i Bergen, til telefonintervjuer og eksamener. Vi har det allikevel veldig gøy, og gleder oss til fortsettelsen, sier de to.

Hør «Another Day»:

Fikk ideen på busstoppet

Hva handler låta «Another Day» om?
– Den handler om ironien i å vente på ting som garantert ikke kommer til å skje.

Hvordan beskriver denne låta albumet som ventes til høsten?
– Albumet skal hete Endless Optimism og «Another Day» fronter poenget ganske godt. Låten er like naiv som albumnavnet, og den er et godt eksempel på budskapet og helheten vi prøver å få fram.

Hvordan ble låta til?
– Emilie satt på et busstopp og ventet på bussen da hun tilfeldigvis skrev «sitting here waiting for what will take me home» i en notatbok. På en eller annen måte koblet hun at det kunne brukes til noe, og vips, så var «Another Day» skrevet.

Hva er planene fremover?
– Nå holder vi på å ferdigstille albumet som kommer til høsten. Videre blir det en del spilling i løpet av sommeren, og så er vi supergira på å sjekke responsen på den nye singelen.

– Vi skulle gjerne ha samarbeidet med Karpe Diem. De har mye følelser i musikken og tekstene.

Hva er det kuleste som kunne skjedd dere nå, karrieremessig?
– Det må vel være at utlandet kobler seg på. Det hadde ikke vært feil med litt fans i feks. Sverige.

Hvor er dere om 5 år, tror/håper dere?
– Forhåpentligvis er vi godt etablert i det norske musikkmiljøet, og kanskje også litt utenfor landets grenser. Vi håper at vi til da har fått spilt mange kule konserter, og møtt mye bra folk og at vi har blitt inspirert til å lage ny kul musikk.

Hva kan vi forvente oss av albumet?
– En mystisk og melankolsk samling av tankespinn og ideer fra bakre halvdel av hjernen til to 17-åringer.

Hvilken artist/ band skulle dere gjerne samarbeidet med og hvorfor? (nevn gjerne en norsk og en utenlandsk)
– Vi skulle gjerne ha samarbeidet med Karpe Diem. De har mye følelser i musikken og tekstene, samtidig som de lager hitter. Det er en oppskrift vi prøver å følge. Ellers kunne vi tenkt oss å gjort noe med Coldplay. Om vi først skal ta oss vann over hodet, så er det sannheten. De lager musikk som gjør at du omtrent kan høre de forskjellige fargene fra Mylo Xyloto-coveret, flyte rundt. Farger er kult, musikken er helt oppunder taket, og vi hadde ikke hatt noe imot å få litt inside fra den leiren.