Leder Norges største musikkprogram

Kvalitetsmusikk står i fokus hos Mari hver mandag til torsdag kl.19-22.

Urørt-sjef Mari Garås Monsson vikarierer for Ruben Gran. Foto: NRK P3
Urørt-sjef Mari Garås Monsson vikarierer for Ruben Gran. Foto: NRK P3

Mari Garås Monsson har vært Urørt-sjef i seks år, og har gjennom jobben som programleder presentert landet og verden for artister og band som Kvelertak, Nico & Vinz, Team Me og Highasakite.

Nå ser hun fram til å ta over P3s største kveldsflate på radio mens Ruben Gran er i foreldrepermisjon.

Hva tenker du om å låne flaten til Ruben?

– Det er bokstavelig talt store sko å fylle! Ruben er en ekstremt dyktig musikkformidler. Skrekkblandet fryd, stor respekt og entusiasme er alle ord som beskriver følelsene om dagen, men jeg gleder meg. Det er jo tross alt en stor overgang fra Urørt til dette!

Hvilke ambisjoner har du for programmet?

– Mitt hovedmål er å videreføre den gode, lune stemningen som Ruben allerede har etablert i denne flata. Kvalitetsmusikken i fokus, gode og aktuelle musikalske gjester på besøk, konkurranser, konserter og unike lytteropplevelser. Og så håper jeg å kunne tilføre nærhet, de gode intervjuene, oppleves inviterende og være en god musikkvenn på radio hver kveld! Dessuten drømmer jeg om å få lage intime minikonserter på radio for P3s lyttere denne perioden, for eksempel med Bring Me The Horizon og Tame Impala.

Gi oss tre låter som representerer din musikksmak akkurat nå?

1. Tame Impala – «Let It Happen»

– Tidenes lekreste åpningsspor! Albumet Currents har fått kjørt seg mye i spilleren den siste tida og lydbildet til Tame Impala er så forbanna lekkert. Denne låta puster liv i meg, rett og slett.

2. Silvana Imam – «Knark»

– Mye fet svensk rap om dagen! Jeg håper den norske hiphopscenen kan hente litt inspirasjon fra våre naboer, for de får til mye bra. Silvana er den råeste og har attityden som bare det. Dette er hennes nyeste singel.

3. Broken Bells – «It’s That Talk Again»

– Pur høstlykke! Som enhver The Shins fan ble jeg umiddelbart forelska i den selvtitulerte skiva til Broken Bells som kom i 2010. Dette er første smakebit siden de fulgte opp debuten med After The Discoi fjor. Og her er det den samme gode følelsen. Jeg blir så glad av å høre James Mercer sin stemme i den her funky innpakninga. Snurres i gang som «Ukas Låt» i programmet mitt hver dag denne uka og bør absolutt nytes mens du trasker rundt i høstsola med et smil om munnen og kjenner den friske lufta fylle lungene dine.