Legger ned Wolfmother

Andrew Stockdale tar livet av Wolfmother-navnet og annonserer solodebut.

Den drivende kraften bak det australske bandet Wolfmother har hele tiden vært Andrew Stockdale. Men han føler at dette bandnavnet hører til den originale trioen han hadde sammen med Chris Ross og Myles Heskett, som begge forlot bandet i 2008.

Wolfmother med originalbesetningen i 2006; Chris Ross, Myles Haskett og Andrew Stockdale. Foto: NTB Scanpix / Rick Rycroft, AP Photo.
Wolfmother med originalbesetningen i 2006; Chris Ross, Myles Haskett og Andrew Stockdale. Foto: NTB Scanpix / Rick Rycroft, AP Photo.

– Det føles ikke riktig

– De siste tre åra har jeg spilt under navnet Wolfmother, men det føles ikke riktig. Det var Chris Ross, som spilte bass og tangenter i det opprinnelige bandet, som fant på dette navnet. Dette navnet er for meg Chris og Myles. Det var vi som ble Wolfmother, sier Stockdale til Billboard.

– På grunn av suksessen vi hadde under dette navnet følte jeg et press for å fortsette som det, men det føltes rart

Med navnet Wolfmother har Stockdale hatt suksess med det selvtitulerte debutalbumet fra 2005 og Cosmic Egg som kom i 2009. Da bandet gjesta Øyafestivalen i fjor imponerte de imidlertid ikke nevneverdig.

Annonserer soloalbum

Nå annonserer Stockdale at han heretter vil opptre under sitt fødenavn og at han 10. juni kommer med sitt første soloalbum, med tittelen Keep Moving.

På albumet, som han har jobbet med i over et år, har han med flere studiomusikere. Det er spilt inn i Stockdales eget hjemmestudio, i Byran Bay, en australsk kystby.

Hør første låt fra albumet her, «Long Way To Go»: