Luke 14: Arlie Mucks

I vår adventskalender skjuler det seg en deilig musikalsk overraskelse hver dag fram mot jul. Bak dagens luke finner du en gjeng siddiser som følger britiske popfotspor.

Hver dag frem mot julaften presenterer P3 Musikk – i samarbeid med by:Larm og Urørt – ett navn vi ser på med forventningsfulle blikk – som også skal spille under by:Larm 2013. Idag: Arlie Mucks.

Mellom den akustiske melankolien og den bredbeinte rocken som regjerer i Stavanger finnes det også et band som har satt seg fore å videreføre oljebyens stolte poptradisjoner. Istedet for å kaste blikket over Atlanteren har Arlie Mucks hentet de fleste av sine musikalske referanser fra Storbritannia. Inspirasjonen plukker de fra anerkjente briter som Radiohead, Oasis, The Smiths og Arctic Monkeys – med en melodiøs blanding av 90-tallets britpop og 2000-tallets indierock som resultat.

Da de for første gang presenterte seg for publikum i Stavanger i 2009 hevder bandet at mange garvede mennesker fra byens musikkmiljø fikk en liten tåre i øyekroken. Tore Renberg skal angivelig ha gitt dem følgende attest etter samme konsert: «Jeg har tro på Arlie Mucks, forfriskende indie fra Stavanger City Of Love, en klype The Smiths, en klype Coldplay og en klype oljesøl fra vestkysten, det er dansbart, det er melankolsk, det er fengende, dette bandet kan nå langt.»

Sjekk ut alle lukene her: P3s musikalske julekalender