Luke 20: Lucky Lips

I vår adventskalender skjuler det seg en deilig musikalsk overraskelse hver dag fram mot jul. Bak dagens luke finner du bluesgrass med god, gammal bakkekontakt.

Hver dag frem mot julaften presenterer P3 Musikk – i samarbeid med by:Larm og Urørt – ett navn vi ser på med forventningsfulle blikk – som også skal spille under by:Larm 2013. Idag: Lucky Lips.

Lucky Lips er et rootsorientert akustisk band som består av fire gutter og ei frøken. Med unntak av perkusjon og ukulele er bandets instrumentering nært opp til et tradisjonelt bluegrassband. Kvintetten kom tidligere i år med albumet Mountain Dust.

I juni i fjor ble Lucky Lips tildelt prisen “#1 European Bluegrass Band 2011” på European World Of Bluegrass-festivalen i Nederland. Lucky Lips var dermed det første norske bandet til å noensinne få denne prisen, noe bandet mener var en fantastisk opplevelse, samt en avgjørende faktor for å videreutvikle det enkle, rytmiske uttrykket som de hadde begynt å jobbe mot bare et par måneder før de deltok i konkurransen.

Sjekk ut alle lukene her: P3s musikalske julekalender