Lyver de om pengene?

Næringslivsavisen Businessweek har undersøkt om de største rapnavnene tjener like mye penger som de skryter på seg.

Inspirert av Jay-Zs nyeste album, Magna Carta… Holy Grail, har næringslivsavisen Bloomberg Businessweek snekret sammen en graf for å illustrere hva noen av planetens største hiphop-navn faktisk tjener – sammenlignet med hva de skal ha det til selv. Utgangspunktet er følgende strofe fra låten “Versus”: “The truth in my verses, versus, your metaphors about what your net worth is.”

Les albumanmeldelsen: Onkel Carter (3/6)

Jay-Z synes med andre ord at de fleste rappere kun skryter på seg gullbarrer, sportsbiler og yachter, mens han selv har en langt høyere sannhetsgestalt i tekstene sine. Tallene har Businessweek hentet fra næringslivskjempen Forbes, som årlig publiserer saker om de mest stinnrike rapperne, for så å sette disse opp mot artistenes tekstlinjer.

Se den fullstendige grafen: “Most rappers are lying about their money

Tro det eller ei: Nicki Minaj og Pitbull er de to som er klart mest uærlige om sine bankkonti, som begge skryter på seg milliarder amerikanske dollar til tross for å tjene i underkant av 20 millioner årlig. Samtidig viser det seg at Jay-Z faktisk er den ærligste av dem alle, med å være kun noen få millioner unna “half a billi, really?”.

Businessweek har også valgt å skille mellom rapperne som skryter om grunkene sine, og de som er mer beskjedne om nettoinntektene. Her er eksempelvis den tredje rikeste rapperen plassert – Dr. Dre – med sine $350 millioner, som kun ønsker å “grow old with my millions”.

Rick Ross – “B.M.F.”