Må i fengsel?

Flere hendelser den siste tida kan gi Chris Brown seks måneder i fengsel.

R&B-stjerna Chris Brown begynner å få et relativt frynsete rykte, etter blant annet å ha havna i slåsskamp med både Drake og Frank Ocean.

Chris Brown var i retten tidligere denne måneden for en høring knytta til prøvetiden han ble dømt til etter å ha vært voldelig mot sin daværende kjæreste, Rihanna. Foto: NTB Scanpix /  Frederick M. Brown, AFP Photo.
Chris Brown var i retten tidligere denne måneden for en høring knytta til prøvetiden han ble dømt til etter å ha vært voldelig mot sin daværende kjæreste, Rihanna. Foto: NTB Scanpix / Frederick M. Brown, AFP Photo.

Og han ble antagelig ikke mer populær blant norske fans i fjor høst, da han avlyste en ekstrakonsert i Oslo spektrum.

«Hit-and-run»

Den siste tidens hendelser gir ham trolig heller ikke noe bedre omdømme, verken blant bilister eller kvinner, om anklagene mot ham skulle vise seg å være korrekte.

I sin siste musikkvideo preker han et antivold-budskap, men er nå blitt anklaga for å ha utøvd vold mot en kvinne og i tillegg kan han havne i fengsel, etter å ha kjørt bil uten førerkort og for å ha kjørt på en annen bil og stukket av, i en såkalt «hit-and-run»-episode.

I mai skal Brown ha rygget inn i en annen bil og ifølge påtalemyndigheten i Los Angeles stoppet han ikke for å utveksle informasjon med den andre føreren.  Han kjørte uten førerkort og kunne heller ikke vise noe bevis på at han hadde forsikret bilen, skriver The Hollywood Reporter.

– Helt latterlig

Brown sjøl ønsker å forsvare seg og sier at han ikke stakk av.

Chris Brown hevder profilbildet hans på Twitter er fra da han utveksla informasjon med kvinnen som satt i bilen han skal ha rygget inn i. Foto: Twitter.
Chris Brown hevder profilbildet hans på Twitter er fra da han utveksla informasjon med kvinnen som satt i bilen han skal ha rygget inn i. Foto: Twitter.

«Det er ikke å stikke av om du kommer ut av bilen og utveksler informasjon (og det var ingen skader på noen av bilene). Dette er helt latterlig», skriver han på Twitter.

«Jeg har et gyldig førerkort og jeg ga kvinnen den rette informasjonen. Hun så et overvåkningskamera og ønsket å lage en scene», skriver han i neste tweet og fortsetter i flere Twitter-meldinger (se lenger ned i artikkelen) å antyde at kvinnen ønsket å tjene noen raske penger på stjerna. Han hevder også at bildet han har på sin egen Twitter-profil er fra hendelsen.

Om han blir funnet skyldig på alle punkter risikerer Chris Brown å måtte tilbringe seks måneder i fengsel.

Beskyldt for overgrep

Dette kommer i tillegg til at han i går ble beskyldt for overgrep mot en kvinne.

Dette skal ha skjedd etter en konsert på en nattklubb i Orange County. Kvinnen hevder at Brown dyttet henne over ende slik at hun skadet kneet sitt stygt.

Representanter for stjerna har i etterkant gått ut og kalt anklagene for «fullstendig falske»

– Etter å ha snakket med vitner, vaktpersonell og eieren av klubben har vi funnet ut at kvinnen var aggressiv og påførte seg skadene sjøl, sier talsmannen til USA Today.

Chris Brown har for tiden en fem års prøvetid etter overfallet mot sin daværende kjæreste, Rihanna, i 2009.

Alle Twitter-meldingene fra Chris Brown om bil-episoden:

Se Chris Brown i Don’t Think They Know (ft. Aaliyah):