Madonna allierer seg med Mike Tyson

Den tidligere proffbokseren er blant samarbeidspartnerne på den nye skiva.

I går publiserte Madonna låtlista til det kommende albumet Rebel Heart. Den inneholder en aldri så liten overraskelse.

Stjernelag

MED PÅ NOTENE: Blant navnene Madonna samarbeider med på den nye plata, er også tidligere proffbokser Mike Tyson. Foto: Getty Images / AFP / Scanpix

På den nye plata er det tydelig at hun vender blikket i retning rap’ens verden. Både Nas, Nicki Minaj og Chance The Rapper (kjent fra mixtapen Acid Rap) er nevnt som gjesteartister.

Mest oppsiktsvekkende er imidlertid et navn man finner på låta «Iconic» – i tillegg til Chance The Rapper er nemlig Mike Tyson på lista.

Det gjenstår å se i hvilken grad den tidligere proffbokseren bidrar på låta. Rebel Heart er planlagt å slippes 9. mars.

Fra før av er det kjent at det nye materialet er produsert av blant andre Avicii, Kanye West, Diplo og Natalia Kills, mens Alicia Keys har skrevet og spiller piano på en av låtene.

Kollektiv cyber-smekk over fingrene

Madonna har snublet litt på veien mot lanseringen.

Like før jul ble 13 låter lekket på nettet, noe artisten omtalte som «kunstnerisk voldtekt» og «en slags terrorisme» – sammenligninger som ikke falt i god jord på sosiale medier.

Hun fikk også en kollektiv cyber-smekk over fingrene da hun publiserte redigerte bilder av blant andre Nelson Mandela, Martin Luther King Jr. og Frida Kahlo på Instagram. I et forsøk på å hause opp den kommende Rebel Heart var de redigert til å se ut som coverbildet på den nye plata, der ansiktet til Madonna er «bundet fast».

Kritikken haglet fra dem som mente at popstjerna ikke bør sammenligne seg selv med historiske folkehelter.

Madonna tilbakeviste anklagene og hevdet hun aldri mente å sammenligne seg med dem – snarere anerkjenne dem som ‘rebel hearts’.

  •  Hør singelen «Living For Love» fra det nye albumet: