Mer hat mot Nickelback

Ny kampanje prøver å hindre bandet i å spille i London noensinne igjen.

Nickelback. Foto: NTB Scanpix, AP, Sean Kilpatrick
Nickelback. Foto: NTB Scanpix, AP, Sean Kilpatrick

Det er ikke nytt at det kanadiske rockebandet, som er ansvarlig for “superfengende rockelåter for radioer som har bilkjørende dudes og glade alenemødre som målgruppe”, møter motstand.

Ikke velkommen i London

Blant annet har gruppen blitt kåret til musikkens største turnoff, og en underskriftskampanje ble opprettet for å unngå at rockebandets svulstige låter skulle bli fremført på footballkampen mellom Detroit Lions og Green Bay Packers i 2011.

I tillegg ble programmet Nickelblock etablert slik at med en gang man har installert nybrottsarbeidet, vil alle søkeord som inneholder nettopp ”Nickelback” bli fjernet fra nettleseren din.

Haters will hate, på godt norsk: Det siste sparket mot Chad Kroeger og co., som for øvrig har solgt over hele 50 millioner album på verdensbasis siden debuten Curb i 1996, er en kampanje for å holde Nickelback unna den britiske hovedstaden.

Skjermdump fra dontletnickelback.
Skjermdump fra dontletnickelback.

Håper at bandet slutter

Craig Mandall er personen bak det folkefinansierte initiativet Don’t Let Nickel Back. Tanken er at Mandall skal skrive en e-post på vegne av alle som donerer penger til kampanjen, og sende den managementet til Nickelback. Med større donasjoner følger strengere e-poster, og den som gir 50 dollar til initiativet får en Nickelback-låt vedlagt i mailen.

– Med denne måten kommer bandet til å høre deres egen musikk, og mest sannsynlig kommer Nickleback til å umiddelbart pensjoneres. Slik sett blir kampanjen en suksess, sier en ambisiøs Mandall, som håper på å nå 1000 innsamlede dollar som skal bli donert til veldedighet.

På FAQ-siden på Don’t Let Nickel Back står det blant annet “tenk deg tusener av musikkelskende mennesker ikke se en eksklusiv konsert med Nickleback i London. Det hadde vært strålende. Legendarisk. Tør vi si banebrytende?”

For ordens skyld: Nickelback har ingen konsertdatoer i London i 2014.

Se musikkvideoen til Nickelback-klassikeren “How You Remind Me” for å friske opp minnet: