Mer rock til Frognerbadet

My Bloody Valentine og Manic Street Preachers står på scenen under Norwegian Wood i sommer.

Før en drøy måned siden anmeldte P3s Marius Asp den nye My Bloody Valentine-plata til en femmer. I en pressemelding kan Norwegian Wood nå fortelle at bandet vil spille på festivalen den 15. juni.

Nasjonalskatten My Bloody Valentine ble dannet i Dublin, 1983. Bandet er godt kjent for å sette sammen støy og melodi til herlig hypnotiserende rock. Gitarist og låtskriver, Kevin Shields sto i spissen av de store albumene Isn’t anything (1988) og Loveless (1991). Albumene blir regnet som sjangerdefinerende og musikalske milepæler innen rock. Så ble det stille i 22 år.

MBV brøt ned serveren

Nå nylig slapp de altså et nytt album. Marius Asp skrev blant annet dette i sin anmeldelse:

«MBV er fremfor alt en befestelse – både av bandets kunstneriske signatur og posisjonen som det eneste shoegaze-bandet du egentlig trenger å vurdere til den ofte forestilte øde øy-boomboksen.»

Les Marius Asps anmeldelse her.

My Bloody Valentine har en umiddelbar gjennomskinnelighet og klarhet som lener seg på nydelige popmelodier, blandet med rockens støy. I løpet av deres stumme 22 år, har vi lært at ingen kan høres ut som dem igjen. Men i februar fikk fansen det de hadde ventet på. På tre dagers varsel slapp de albumet MBV via sin egen hjemmeside, til en enormt engasjerende mottagelse som førte til at serveren deres gikk ned.

Manic Street Preachers blir også med

På samme kveld som rockerne fra Dublin skal spille, skal også Manic Street Preachers presentere seg for det norske folk. Bandet fra Blackwood i Wales leverer selvbevisste og farlige låter. Du vil få oppleve sensuell og støyende musikk i Frognerbadet 15. juni.

Waliserne ble fort mediayndlinger under et intervju da tekstforfatter og rytmegitarist Richey James skar teksten «4 real» i underarmen med en kniv. James måtte sy 19 sting i etterkant.

My Bloody Valentine og Manic Street Peachers vil stå på scenen 15. juni under Norwegian Wood i Frognerbadet.

Hva synes du om dagens slipp fra Norwegian Wood? Del din mening i kommentarfeltet!