Metallica-riff på avveie

– Jeg ble knust. Skissene ble ikke lagret, sier gitarist Kirk Hammet.

Gitarist Kirk Hammett (52) avslører at han tapte 250 låtskisser da han for seks måneder siden mistet telefonen sin.

Metalbandet Metallica har hatt eventyrlig kommersiell suksess siden debutplaten Kill ‘Em All (1983). James Hetfield, Lars Ulrich, Robert Trujillo og Kirk Hammett har sanket inn usnaue åtte Grammypriser og solgt over 110 millioner album.

Hør Metallica i Spotify og WiMP

Innspilling-forsinkelse som følge

Sist Los Angeles-gruppen lanserte en plate var med Death Magnetic for sju år siden. Metallica jobber med oppfølgeren om dagen, og i en podkastsending med Jasta Show forteller Hammett at prosessen med å fullføre bandets tiende fullengder har blitt forsinket grunnet telefonen som forsvant.

Les flere saker om Metallica

– Jeg ble knust. Skissene ble ikke lagret. Jeg var lei meg i to, tre dager, og jeg leter fortsatt etter telefonen per dags dato. Det er mulig den dukker opp. Jeg håper det, fortalte musikeren.

Metallica, her representert ved James Hetfield og Kirk Hammet, på scenen i Rio de Janeiro. Foto: NTB Scanpix, AFP, Yasuyoshi Chiba
Metallica, her representert ved James Hetfield og Kirk Hammet, på scenen i Rio de Janeiro. Foto: NTB Scanpix, AFP, Yasuyoshi Chiba

Frister med «superriffete og superheavy» materiale

Gitaristen tilføyde at han kun husker omtrent 8 gitarriff av 250 mulige, og kom med en oppfordring i samme slengen til musikere: – Til alle dere musikere som bruker telefonen – pass på å lagre innholdet.

Hammett snakket blant annet om lydbildet på bandets forestående album under podkastsendingen. Og forleden fortalte han til Rolling Stone at utgivelsen er «25% ferdig».

– Materialet er superriffete og superheavy. Jeg mener den høres en del ut som Death Magnetic, men den skiller seg ut i visse deler. James (Hetfield) gjør mye skikkelig, skikkelig kule melodi-ting om dagen, mye vokallag, frister han.

Se musikkvideoen til låten «One», hentet fra …And Justice for All (1988):