Miley Cyrus blir en del av college-undervisning

Faget blir beskrevet som «Fra Disney-tween til twerkemaskin».

Norgesaktuelle Miley Cyrus har vært en av de mest omtalte artistene det siste året. Blant annet har det stormet rundt den tidligere Disney-stjerna etter opptredenen hun hadde på MTV Video Music Awards, og den mildt sagt interessante musikkvideoen til «Wrecking Ball».

Dette ser ut til å ha fascinert flere og nå kan enkelte i New York studere popstjerna, men ikke på grunn av musikken hennes.

Fra barnestjerne til popikon

Miley Cyrus var blant artistene som opptrådte på årets AMA. (Foto: NTB Scanpix, AFP, Kevin Winter)
Miley Cyrus var blant artistene som opptrådte på årets AMA. (Foto: NTB Scanpix, AFP, Kevin Winter)

Studenter ved et college i delstaten New York kan nå studere Cyrus som del av sosiologiundervisningen ved Skidmore-colleget i Saratoga Springs, melder NTB.

Faget har fått navnet: «The Sociology of Miley Cyrus: Race, Class, Gender and Media».

Gjesteprofessor i sosiologi, Carolyn Chernoff, vil ifølge skolens katalog ta et dypdykk i ungjentas karriere – fra barnestjerne til kontroversielt popikon.

«Fra Disney-tween til twerkemaskin»

«Fra Disney-tween til twerkemaskin», står det videre i beskrivelsen som fastslår at hun har vokst opp i offentlighetens søkelys.

Studentene skal også lære om hvordan massemedia og popkulturen former ulike identiteter, og utforske temaer som alder, biseksualitet, homofili og kvinnekroppen.

Les også: Den tidligere barnestjernen Miley Cyrus sier det er opplagt at hun synger om ecstacy i “We Can’t Stop”

I løpet av det siste året er det ingen tvil om at Cyrus har forsøkt å kvitte seg med barnestempelet. Hennes fjerde album, Bangerz, fikk P3s anmelder til å trille terningkast tre og mente var et «opprør mot barnestjernen i seg, men har for få bangers som ammunisjon».

Cyrus stopper innom Telenor Arena 28. mai med sin Bangerz-turné.

Miley Cyrus – «Adore You»:

Miley Cyrus – «We Can’t Stop»:

Miley Cyrus – «Wrecking Ball»: